Gratis WiFi in New York

Wi-Fi in New York

Gebruikmaken van gratis WiFi in New York is erg handig: even snel uw e-mails ophalen, NewYork.nl bezoeken of iets delen op Facebook! Gelukkig kunt u op veel plaatsen in New York gratis gebruikmaken van internet. In parken, hotels en zelfs op metrostations is het mogelijk om even verbinding te maken. In veel (fastfood)restaurants en bars is WiFi beschikbaar, denk bijvoorbeeld aan McDonald’s, Starbucks of Applebees. Daarnaast zijn veel oude telefooncellen in New York omgebouwd tot WiFi-hotspots.

Download mijn gratis app voor een overzicht van WiFi-spots op uw telefoon

WiFi op metrostations in New York

Op verschillende metrostations in New York kunt u inloggen op het WiFi-netwerk. Zo is er op de meeste metrostations op lijn 1 en C een gratis WiFi-netwerk. De haltes Times Square, Columbus Circle en Rockefeller Center zijn een aantal van de vele stations waar u gebruik kunt maken van WiFi. Wanneer u het juiste netwerk kiest, krijgt u eerst een reclame te zien. Accepteer en bekijk de reclame om vervolgens direct gebruik te kunnen maken van de draadloze verbinding. Bedenk wel dat de verbinding wordt verbroken zodra u de metro instapt.

WiFi in New York - WiFi in metrostation Fifth Avenue Wi-Fi in New York - Gratis WiFi in metrostations

Een telefooncel als hotspot

In New York zijn er zo’n 12.000 telefooncellen. Deze telefooncellen zijn niet allemaal weggehaald. Veel telefooncellen zijn inmiddels omgebouwd tot WiFi-hotspot. Tot ongeveer dertig meter afstand van de telefooncel kunt u inloggen op het gratis WiFi-netwerk. U kunt inloggen op “LinkNYC Free WiFi”. Voordat u gebruik kunt maken van het netwerk, moet u eerst even de algemene voorwaarden accepteren.

WiFi in parken

In Central Park, High Line park en Battery Park kunt u gebruikmaken van WiFi zonder registratie of wachtwoord. Om onbeperkt gebruik te kunnen maken van dit netwerk, hoeft u alleen maar verbinding te maken. In Riverside Park, Bryant Park en Madison Square Park mag u drie maal gedurende tien minuten gebruikmaken van het gratis draadloze netwerk (binnen een periode van dertig dagen). In Bryant Park kunt u ook inloggen op het netwerk van het park zelf. Om in te kunnen loggen, moet u eerst even de algemene voorwaarden accepteren. In Madison Square Park kunt u verbinding maken met ‘NYCWireless’. Om gebruik te kunnen maken van dit netwerk, maakt u een (gratis) account aan en logt u vervolgens in met uw inloggegevens. In Union Square kunt u inloggen op ‘UnionsquareWiFi’. U heeft dan in het hele park gratis internet. Bekijk de kaart in mijn app voor een uitgebreid overzicht van WiFi-hotspots

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets