Gratis WiFi in New York

Wi-Fi in New York

Gebruikmaken van gratis WiFi in New York is erg handig: even snel uw e-mails ophalen, NewYork.nl bezoeken of iets delen op Facebook! Gelukkig kunt u op veel plaatsen in New York gratis gebruikmaken van internet. In parken, hotels en zelfs op metrostations is het mogelijk om even verbinding te maken. In veel (fastfood)restaurants en bars is WiFi beschikbaar, denk bijvoorbeeld aan McDonald’s, Starbucks of Applebees. Daarnaast zijn er op straat ook overal WiFi-spots.

Download mijn gratis app voor een overzicht van WiFi-spots op uw telefoon

WiFi op metrostations in New York

In de meeste metrostations in Manhattan kunt u inloggen op het WiFi-netwerk. De grootste stations in de andere wijken bieden ook gratis WiFi aan. De haltes Times Square, Columbus Circle en Rockefeller Center zijn een aantal van de vele stations waar u gebruik kunt maken van WiFi. Wanneer u het juiste netwerk kiest, krijgt u eerst een reclame te zien. Accepteer en bekijk de reclame om vervolgens direct gebruik te kunnen maken van de draadloze verbinding. Bedenk wel dat de verbinding wordt verbroken zodra u de metro instapt.

WiFi in New York - WiFi in metrostation Fifth Avenue Wi-Fi in New York - Gratis WiFi in metrostations

LinkNYC WiFi

Er waren in New York zo’n 12.000 telefooncellen. Deze telefooncellen zijn niet allemaal weggehaald. Veel telefooncellen zijn inmiddels omgebouwd tot WiFi-hotspot. Dit netwerk wordt LinkNYC genoemd. Dit netwerk zorgt ervoor dat er WiFi beschikbaar is in bijna heel Manhattan en ook bij de grote straten in de andere wijken. Tot ongeveer dertig meter afstand van de telefooncel kunt u inloggen op het gratis WiFi-netwerk. U kunt inloggen op “LinkNYC Free WiFi”. Voordat u gebruik kunt maken van het netwerk, moet u eerst even de algemene voorwaarden accepteren.

WiFi in parken

In de meeste parken van New York is ook gratis WiFi beschikbaar. In Central Park, High Line park en Battery Park kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van WiFi zonder registratie of wachtwoord. Om onbeperkt gebruik te kunnen maken van dit netwerk, hoeft u alleen maar verbinding te maken. Ook in onder andere Bryant Park, Madison Square Park en Union Square Park kunt u gebruikmaken van de gratis WiFi. De exacte duur en andere voorwaarden voor het gebruik hiervan kan per park verschillen.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets