Mooiste uitzichten van New York

mooiste-uitzichten-van-new-york

De mooiste uitzichten van New York heeft u vanaf New Yorks uitkijkpunten. Er zijn veel verschillende uitkijkpunten te vinden in de stad. De beroemdste observatiedekken zijn het Empire State Building, Top of the Rock en het One World Observatory. Het uitzicht vanaf hoge gebouwen zoals rooftopbars is adembenemend, maar u heeft ook een geweldig uitzicht op de New York skyline vanaf de Brooklyn of Manhattan Bridge, de Staten Island Ferry en vele parken. Speciaal voor u heb ik een overzicht gemaakt met mijn favoriete uitkijkpunten.

Een helikoptervlucht

Ik kan me geen betere manier bedenken om Manhattan te bekijken dan vanuit een helikopter. Het is echt een onvergetelijke manier om alles van Manhattan te zien. Dus voor de mooiste uitzichten, herinneringen en foto’s adviseer ik om een helikoptervlucht in New York te boeken. Ik heb al meerdere vluchten gedaan en kan het echt iedereen aanraden.

Gebouwen

In New York staan bijna 6000 wolkenkrabbers en ze zijn er in alle vormen en maten. Een aantal van de hoogste en bekendste wolkenkrabbers zijn voor iedereen toegankelijk en kunt u zelfs tot de top bezoeken. Vanaf deze gebouwen heeft u de meest geweldige uitzichten van New York:

Empire State Building

Het Empire State Building, dat 365 dagen per jaar is geopend van 8.00 uur ’s ochtends tot 2.00 uur ’s nachts, wordt beschouwd als een van de beroemdste gebouwen ter wereld. Het is een must see voor iedereen die naar New York gaat. U kunt een bezoek brengen aan de 86ste verdieping, maar voor $ 20 extra kunt u zelfs naar de 102de verdieping! Het is echt de moeite waard om te genieten van het uitzicht vanaf het Empire State Building.

Mooiste uitzichten van New York Empire State Building Mooiste uitzichten van New York One World Observatory

One World Observatory

Het One World Trade Center is het hoogste gebouw van New York. De wolkenkrabber, voorheen bekend als de Freedom Tower, is 542 meter hoog inclusief zijn antenne. Zonder de antenne is het gebouw even hoog als de Twin Towers waren: 417 meter. Het observatiedek genaamd One World Observatory, beschikt over drie verdiepingen – de 100ste, 101ste en 102de – waar u kunt genieten van een 360 graden uitzicht achter glas. U ziet Downtown Manhattan, Brooklyn, Staten Island, het Vrijheidsbeeld en New Jersey.

Top of the Rock

Ook vanaf de 70ste verdieping van Top of the Rock heeft u een geweldig en uniek uitzicht over New York. Het gebouw bevindt zich in het centrum van Manhattan en vanaf het observatiedek kunt u 360 graden om u heen kijken. Het uitzicht is geweldig vanuit iedere hoek. Vanaf Top of the Rock heeft u het állerbeste uitzicht op Central Park, beter dan vanaf het Empire State Building. Daarnaast kijkt u uit op de Brooklyn Bridge, het Empire State Building, het Chrysler Building en nog meer highlights! Behalve Manhattan ziet u ook Brooklyn, New Jersey en Queens.

Edge Observation Deck

Ook de wijk Hudson Yards in het westen van Manhattan heeft zijn eigen uitkijkplatform: Edge Observation Deck. Edge is het hoogste outdoor platform van het westelijk halfrond en biedt een heel nieuw zicht op Midtown Manhattan. De licht hellende glazen wanden van het terras en de deels glazen vloer zorgen ervoor dat u op een hele bijzondere manier van het uitzicht – en de hoogte – kunt genieten.

The Summit One Vanderbilt

Naast Grand Central Terminal vindt u het gebouw One Vanderbilt, met hierin The Summit. Dit uitkijkpunt ligt op 335 meter hoogte en bevindt zich op een unieke plek aan de oostkant van Manhattan. Door de ligging heeft u vanaf dit gebouw een heel bijzonder uitzicht op het nabijgelegen Chrysler Building. En ook het Empire State Building zag u nog nooit op deze manier. Ondanks dat er al veel andere uitkijkpunten in New York zijn, voegt The Summit toch iets bijzonders toe en raad ik iedereen aan om deze te bezoeken.

Erics Tip: Een trip naar New York is niet compleet als u de stad niet vanuit de lucht heeft bekeken. Als u voor het eerst naar New York gaat, mag het Empire State Building dan ook niet op uw to-do-list ontbreken. Het is hét icoon van New York en u zult het herkennen in elke film of serie die u ooit kijkt. Toch heeft u vanaf Top of the Rock overdag een mooier uitzicht op Central Park en kunt u het Empire State Building zien. Koop een een van de voordeelpassen voor in New York om deze attracties te bezoeken met korting. Entree zit bij de passen inbegrepen, dus als u de kans heeft om ze allebei te bezoeken, ga dan overdag naar Top of the Rock en ’s avonds (na 21.00 uur) naar het Empire State Building.

Rooftopbars

Wie wil er nou niet genieten van een adembenemend uitzicht terwijl u wat drinkt of een chique feest bezoekt op een rooftopbar? Kies voor een van de vele cocktailbars om het prachtige uitzicht op New York te bekijken met een drankje in uw hand. Mijn favorieten zijn de rooftopbars van het Gansevoort Hotel en 230 Fifth. Bij beide bars kunt u dineren en feesten. U zult versteld staan van hoe bijzonder het is om New York vanuit dit perspectief te bekijken. U kunt ook voor een van de andere rooftopbars kiezen, bijvoorbeeld vlakbij Times Square of in SoHo. Vindt u het lastig om te kiezen? Dan is de rooftopbartour echt iets voor u! Let op: u moet minimaal 21 jaar zijn voor deze tour. Nog geen 21? Dan is het mogelijk dat u ’s middags wel toegang krijgt tot de lounge club.

Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld bevindt zich op Liberty Island en is te bereiken met een boot vanaf Battery Park (Lower Manhattan). Liberty Island is een nationaal park. U kunt kiezen uit twee verschillende uitkijkpunten: het voetstuk en de kroon. Let wel op dat er maar een beperkte hoeveelheid tickets voor de kroon is en dat deze meestal al maanden van tevoren is uitverkocht. Daarnaast kunt u alleen in de kroon komen door een hele smalle en lange trap op te lopen. Voor een prachtig uitzicht op New York is het niet nodig om het Vrijheidsbeeld echt in te gaan. U ziet ook al veel van New York vanaf Liberty Island.

Uitzichten vanaf het water

Een andere goede optie is om de stad te bewonderen vanaf het water. U kunt wandelen over een van de bruggen van de East River, aan boord gaan van de ferry of een van de boottochten in New York boeken. Het uitzicht is namelijk nóg mooier als u het bekijkt vanaf een boot, een brug of terwijl u relaxt in een park aan het water.

NYC Ferry

NYC Ferry is een netwerk van ferryroutes aan de oostkant van Manhattan. Voor slechts $2.75 enkele reis kunt u al een tochtje maken met de ferry, en genieten van het prachtige uitzicht op de skyline. Er zijn verschillende routes, voor het mooiste uitzicht raad ik u aan om de East River Route of de South Brooklyn Route te nemen. Alle ferry’s hebben een barretje aan boord, waar koffie en snacks, maar ook bier en wijn verkocht worden.

Staten Island Ferry

Een prachtig uitzicht zonder er iets voor te betalen? Stap dan aan boord van de Staten Island Ferry, een gratis veerboot tussen Staten Island en Manhattan. Hij vaart maar liefst 104 keer op een dag en daardoor kunt u op ieder moment van de dag genieten van het uitzicht op Manhattans skyline. Daarnaast vaart u langs het Vrijheidsbeeld. Vergeet niet om ook de andere kant op te kijken, daar ziet u namelijk de Brooklyn en de Manhattan Bridge!

Mooiste uitzichten van New York - Staten Island Ferry Mooiste uitzichten van New York - Brooklyn Bridge Park

Brooklyn Bridge Park

De Brooklyn Bridge is een echte attractie op zich. Ik weet dan ook zeker dat een wandeling over de Brooklyn Bridge op uw to-do-list staat. Een wandeling over de brug is perfect te combineren met een bezoek aan het Brooklyn Bridge Park. Als u Washington Street afloopt, ziet u het park recht voor u. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht op Manhattan. Het is een heerlijke plek om te relaxen en om Manhattan van een afstand te bekijken.

Erics Tip: Als u een bezoek brengt aan de Brooklyn Bridge en Brooklyn Bridge Park, neem dan eerst de metro naar Brooklyn. Als u van Manhattan naar Brooklyn over de brug loopt, ligt Manhattans skyline namelijk achter u en dat is natuurlijk zonde! Ik raad u aan om eerst naar Brooklyn Bridge Park te gaan om even te relaxen. Daarna kunt u beginnen aan uw wandeling en de prachtige skyline steeds dichterbij zien komen.

Manhattan Bridge

De Manhattan Bridge verbindt Canal Street in Chinatown met Downtown Brooklyn. Vanaf deze brug heeft u een mooi uitzicht op Chinatown en de skyline van Manhattan. Het is makkelijker om foto’s van de skyline te maken vanaf de Manhattan Bridge dan vanaf de Brooklyn Bridge, omdat de Manhattan Bridge geen staaldraden heeft die in uw zicht zitten. Het voetpad bevindt zich aan de zijkant van de brug, dus het uitzicht is echt geweldig.

Weehawken

Weehawken bevindt zich aan de andere kant van de Hudson River, namelijk in New Jersey. Aangezien Weehawkens boulevard recht tegenover Manhattans skyline is, heeft u er een prachtig uitzicht. U kunt er komen door op een van de Hudson River veerboten te stappen. Vanaf Manhattan World Financial Center terminal, Manhattan Pier 11 / Wall Street terminal of Manhattan Midtown / West 39 Street terminal bent u er in 20 minuten. Vanaf West 39th Street terminal kost een enkeltje $ 9 voor volwassenen en voor kinderen van 6 tot 11 kost het $ 6. Ook tijdens de boottocht heeft u mooi uitzicht! Als u in Weehawken bent aangekomen, steekt u de tramrails over en loopt u de trap op. Vanaf hier kijkt u uit op de Hudson River. Maak een wandeling over de boulevard en ga even ergens zitten om het geweldige uitzicht in u op te nemen. Met de zonsondergang is het nóg mooier.

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets