The International Center of Photography in New York

Koop tickets nu
Het International Center of Photography in New York

Het International Center of Photography in New York bestaat uit een museum, een school en een onderzoekscentrum die allemaal om hetzelfde draaien: fotografie. Het museum ligt in de Lower East Side. Het is opgericht in 1974 door Cornell Capa, de broer van de beroemde fotograaf Robert Capa. Tegenwoordig is het ‘s werelds meest toonaangevende instituut, gewijd aan kennis over en de beheersing van fotografie en het gereproduceerde beeld in al zijn vormen.

 

Koop uw tickets voor het International Center of Photography in New York hier

Feiten en cijfers

Met vijfhonderd individuele en groepsexposities sinds de opening, is het ICP er al in geslaagd om het werk van drieduizend fotografen en andere kunstenaars tentoon te stellen. Hoewel u bij deze cijfers wellicht denkt aan een groot museum, valt dat reuze mee. Vergeleken met andere musea in New York is de grootte van het ICP vrij bescheiden. Klein zelfs, zouden sommigen zeggen. Hoewel de collectie uit meer dan honderdduizend foto’s bestaat, worden er meestal slechts één of twee series tegelijk geëxposeerd.

De collectie

Een reden voor Cornell Capa om dit museum te openen, was om de betrokken fotografie als genre in stand te houden. Dit ter ere van zijn broer Robert en diens collega’s, zoals Werner Bischof, Chim (David Seymour) en Dan Weiner, die allemaal in de jaren 50 zijn gestorven. Hun werk vormt een essentieel onderdeel van de permanente collectie van het museum, naast werken van onder andere Henri Cartier-Bresson, James Vanderzee en Lisette Model. Hoewel het ICP bekend staat om zijn Amerikaanse en Europese documentairefotografie uit de twintigste eeuw, richt het museum zich ook op het ontdekken van visuele cultuur als een geheel met prikkelende exposities. Dit zorgt vaak voor een verrassende juxtapositie met de traditionele vormen van fotografie, video-installaties en socialmediakunst.

Het International Center of Photography in New York - Tentoonstellingsruimte Het International Center of Photography in New York - Public, Private, Secret Tentoonstelling

Ontdek het museum

Afhankelijk van de exposities die tentoongesteld worden, heeft u meestal 45 minuten tot een uur nodig om het museum te verkennen. U kunt het goed combineren met een bezoek aan het New Museum dat zich vlakbij het ICP bevindt. Of neem even pauze in het museumcafé, waar ze verschillende soorten quiche, salades en sandwiches serveren, terwijl u gebruik maakt van de gratis wifi. De boekwinkel — die gerund wordt door kunstenaars — is vrij klein, maar heeft boeken die de exposities van het museum aanvullen. Tickets voor het International Center of Photography zijn inbegrepen bij de New York Pass.

Praktische informatie

  • Openingstijden:
    • dinsdag gesloten
    • maandag – zondag: 9.30 – 18.30 uur
    • donderdag: open tot 20.30 uur
  • Locatie: 79 Essex Street

Koop uw tickets voor het International Center of Photography in New York hier

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets