Metro-North Railroad in New York

Metro North Railroad in New York

Metro-North Railroad (MNR) in New York is een treinnetwerk dat New York City verbindt met het noorden van de staat New York. Ook verbindt het New York met Connecticut en gaan enkele lijnen door een stukje van New Jersey, richting een ander deel van New York State. De MNR is onderdeel van de MTA en bestaat uit vijf lijnen. De treinen rijden afhankelijk van de lijn van ‘s ochtends vroeg tot diep in de nacht. Met Metro-North Railroad kunt u onder andere reizen naar New Haven, Poughkeepsie of u kunt de trein nemen naar de New York Botanical Garden en The Bronx Zoo. Met jaarlijks meer dan 70 miljoen reizigers, is het een van de drukste treinnetwerken van de Verenigde Staten.

Contents

MNR in New York nemen

Drie van de vijf lijnen stoppen bij Grand Central Terminal, de andere twee lijnen vertrekken vanaf Penn Station. De Hudson Line, de Harlem Line en de New Haven Line vertrekken vanaf Grand Central om vervolgens, via Harlem – 125th Street, naar het noorden van New York State of Connecticut te gaan.

Vanaf Penn Station is het mogelijk om de Pascack Valley Line of de Port Jervis Line te nemen. Met deze lijnen kunt u, via New Jersey, naar het deel van de staat New York ten noordwesten van Manhattan reizen. Deze lijnen zijn onderdeel van New Jersey Transit. Let op dat u op station Secaucus Junction een overstap moet maken, wanneer u met een van deze twee lijnen reist.

Metro North Railroad in New York - Metro North in Grand Central Metro North Railroad in New York - Spoor

Metro-North Railroad tickets

Tickets voor Metro-North Railroad kunt u het beste bij het station kopen waar u opstapt. Er is geen reservering nodig, zoals bij Amtrak wel het geval is. Op Grand Central Terminal kunt u terecht bij een balie of een van de ticketautomaten. De balies bevinden zich aan de zijkanten van de iconische terminal waarboven ‘MTA Metro-North Tickets’ staat. Deze balies zijn geopend van ‘s ochtends tot ‘s avonds. De ticketautomaten zijn altijd beschikbaar. Tickets voor MNR kunnen bij de grijze en rode automaten gekocht worden.

Wanneer u reist vanaf Penn Station is het mogelijk om uw tickets bij een balie te kopen. De lijnen zijn onderdeel van New Jersey Transit, bij deze balies kunt u uw tickets aanschaffen. Daarnaast is het mogelijk om tickets te kopen bij de rode of grijze ticketautomaten.

Wanneer u een ticket wilt kopen, moet u weten of u tijdens ‘peak hours’ (spits) reist of tijdens ‘off peak hours’ (buiten de spits). Deze peak-fares gelden op werkdagen wanneer u tussen 6:00 en 9:00 uur of tussen 16:00 en 20:00 uur van Grand Central vertrekt. Of wanneer u tussen 6:00 en 10:00 uur aankomt op het station. Off peak-tarieven gelden op alle andere momenten, in de weekenden en tijdens feestdagen.

Metro North Railroad in New York - Grand Central in New York Metro North Railroad in New York - Tickets

MNR routes

De treinen van Metro-North Railroad zijn reguliere treinen die bij alle haltes stoppen. De Hudson Line, de Harlem Line en de New Haven Line gaan ten oosten van de Hudson rivier en daarmee in de richting van onder andere Stamford in Connecticut en Yonkers en White Plains in de staat New York. De Pascack Valley Line en de Port Jervis lijn gaan deels door New Jersey, waardoor ze onderdeel zijn van New Jersey Transit. Vervolgens komen de treinen uit in Spring Valley of Port Jervis in New York State. Bekijk op de kaart welke trein u kunt nemen.

Erics Tip: De Hudson lijn is een van mijn favorieten. Nadat u bent ingestapt op het iconische Grand Central, rijdt de trein langs de Hudson rivier noordwaarts richting Poughkeepsie. Als u aan de linkerkant gaat zitten, heeft u prachtige uitzichten over de Hudson Valley en ziet u een heel ander gedeelte van New York State.

Metro North Railroad in New York - Upstate Metro North Railroad in New York - Metro North Line

Naar de Yankees met MNR

Wanneer u tijdens uw New York trip naar een wedstrijd van de Yankees gaat, kunt u een Metro-North trein nemen om bij het stadion te komen. Op dagen dat de Yankees spelen, is het mogelijk om gebruik te maken van de ‘Train to the Game’ service. Deze shuttles rijden van Grand Central Station naar 153rd Street, waar Yankee Stadium op een paar minuten lopen afstand van ligt.

Bezoek The Bronx Zoo of de Botanical Gardens met MNR

De MNR lijnen zijn perfect wanneer u New York verder wilt ontdekken. Bij lekker weer is het leuk om een bezoek te brengen aan de Bronx Zoo of de New York Botanical Garden. Wanneer u de Harlem Line neemt kunt u uitstappen bij Fordham station, om vervolgens 10 minuten te wandelen naar de dierentuin. Een halte verder is Botanical Garden station, waarvandaan u gemakkelijk de tuinen inloopt.

Hoeveel kost een kaartje voor Metro-North Railroad?

Afhankelijk van wanneer u reist, waar u naar toe gaat en of het een enkele reis of een retour is, wordt de prijs van uw Metro-North ticket bepaald. Lees meer hier.

Waar kan ik opstappen op de Metro-North treinen?

In Manhattan kunt u opstappen op Grand Central Station om een MNR-trein te nemen. Hiervandaan gaan de Hudson Line, de Harlem Line en de New Haven Line. Wanneer u richting New Jersey gaat, kunt u opstappen op Penn Station.

Waar kan ik Metro-North Railroad tickets kopen?

Tickets voor Metro-North Railroad kunt u het beste aanschaffen bij een informatiebalie op het station of bij de rode of grijze ticketautomaten. Leer hier alles.

Moet ik Metro-North Railroad tickets reserveren?

Nee, u hoeft Metro-North Railroad tickets niet online te reserveren, maar kunt deze bij een loket of automaat kopen op het station van vertrek.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets