Fietsen in New York

Fietsen huren in New York - Fietsers

Fietsen in New York is steeds vaker een onderdeel van de vakantie. New York, en dan vooral Manhattan, biedt veel mogelijkheden om te fietsen. Langs de twee rivieren en in Central Park is fietsen de meest geschikte manier om snel veel te zien en te ontspannen. De laatste jaren is het aanbod van fietsverhuurders flink gestegen waardoor ook de prijzen voor fietsen huren in New York zijn gedaald. Als u uw fiets vooraf reserveert, betaalt u maar een paar euro per uur. Populaire fietsroutes gaan over de Brooklyn Bridge, Brooklyn Esplanada, langs de Hudson River, de oostzijde van Manhattan of door Central Park.

Fietsroutes in New York

Central Park is zonder meer de beste plek om te fietsen in New York. Er rijden weinig tot geen auto’s en er zijn speciale ‘bicycle lanes’ aangebracht op de wegen. Dat maakt het een veilige omgeving om op de fiets te stappen en uzelf zo op een leuke en snelle manier door het park te verplaatsen. Ideaal als u verschillende plekken in het park wil bezoeken of als u een sportieve middag in gedachten heeft. Ook op de kleinere paden mag u veelal fietsen, maar houdt uw ogen open voor bordjes die aangeven wanneer het niet mag (bijvoorbeeld op pleintjes en in voetgangersgebieden). Kijkt u ook uit voor wielrenners en koetsen, daar deelt u de fietspaden mee.

Een andere leuke fietsroute in New York is de route door Lower Manhattan en Brooklyn. Bij deze route komt u ook over de Brooklyn Bridge. U kunt een fiets huren in Lower Manhattan, zodat u meteen op pad kunt. En heeft u na al die New Yorkse pizza’s wel zin in wat beweging? Dan kunt u een fietsroute doen rond heel Manhattan, langs de Hudson River en de East River. Dit is wel een uitgebreide fietstour, die u zo’n vier uur zal kosten. Vooral in Hudson River Park heeft u een geweldig uitzicht op de rivier, verschillende pieren en veel groen op een beschermd fietspad.

Voor echte fietsliefhebbers is er de jaarlijkse Five Boro Bike Tour, die elke eerste zondag van mei wordt gehouden. Het is de grootste fietstocht in de Verenigde Staten, met een autovrije route van 65 kilometer door alle vijf de wijken van New York en over vijf grote bruggen. U kunt zich ook aansluiten bij de duizenden fietsers die geld inzamelen voor gratis fietsopleidingen in New York.

Fietsen in New York

Fietspaden in New York

Overal zijn fietspaden in New York. De fietspaden op de avenues herkent u aan de groene banen op de weg. In de streets worden de fietsstroken aangegeven met lijnen en symbolen (een afbeelding van een fiets). Ondanks dat New York inmiddels beschikt over ruim zestienhonderd kilometer aan fietspaden, kan het toch lastig zijn om door Manhattan te fietsen. New Yorkers gebruiken de paden als parkeerstrook en u zult regelmatig moeten slalommen tussen de yellow cabs en laadkleppen. Wilt u deze urban jungle toch gaan veroveren? Let dan goed op en overweeg om een helm te dragen.

Hier vindt u een officiële plattegrond van alle fietspaden in New York

Fietsen in Central Park

Is het veilig om te fietsen in New York? Fietsen in Central Park is zeker veilig, zolang u op de fietspaden blijft en zich aan de regels houdt. Brooklyn is de wijk met de meeste fietspaden van New York en de fietsroute door Brooklyn en over de Brooklyn Bridge is ook veilig. Dwars door Manhattan fietsen is wat minder veilig. Ik doe het zelf veel en er zijn op veel plaatsen fietspaden, maar New Yorkers zijn niet gewend aan fietsers. Ze houden geen rekening met u en kunnen zomaar afslaan met hun auto of een taxideur open doen terwijl u er net langsrijdt. En ik weet uit eigen ervaring dat een deur van een yellow cab niet echt meeveert. Als u toch graag wilt fietsen door Manhattan of als u met jonge kinderen of een onervaren fietser bent, dan is fietsen in New York met Nederlandse gids misschien een betere optie voor u.

Regels voor fietsen

Voor kinderen van 13 jaar en jonger is het verplicht om een helm te dragen op de fiets, voor volwassen niet. Fietsers in New York zijn verplicht om te stoppen voor voetgangers. Het is niet toegestaan om op de stoep te fietsen en u moet uiteraard ook stoppen voor een rood stoplicht. Steek uw hand uit om aan te geven welke kant u opgaat en zorg dat u waar mogelijk op de fietspaden blijft. Dit is het veiligst en hier wordt ook op gecontroleerd door de politie. Als u uw fiets wilt parkeren om iets te bezichtigen, kunt u gebruikmaken van een van de vele fietsenrekken in Manhattan of de andere wijken. Het gebruik van deze zogenaamde CityRacks is gratis.

Citi Bikes in New York

Ik raad het gebruik van Citi Bikes in New York af. Dit is een fietsdeelsysteem dat u in alle grote steden vindt. Het is een onhandig systeem, aangezien u elke dertig minuten van fiets moet wisselen. Als u de fiets niet binnen een half uur terugbrengt, wordt er tot $ 18 per uur in rekening gebracht. Daarnaast heb ik teveel verhalen gehoord van klanten bij wie de verkeerde (erg hoge) bedragen van de creditcard werden afgeschreven. Vooraf online een fiets huren is een veel betere optie.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets