Theater District in New York

Theater District in New York

Theater District in New York is het centrum van het entertainment van de stad. Het Theater District strekt zich uit van West 40th Street tot West 54th Street en van het westen van 6th Avenue tot het oosten van 8th Avenue. Het wordt doorkruist door Broadway en loopt zelfs over het iconische Times Square. De levendigheid van New York vindt zijn oorsprong zonder twijfel in dit gebied. Er zijn ongeveer 36 theaters in dit kleine deel van de stad.

Centrum van entertainment

Het hart van Manhattan wordt niet voor niks gevormd door het Theater District. Het gebied dankt zijn naam niet alleen aan het grote aantal Broadwaytheaters dat er is gehuisvest, maar ook aan de vele andere entertainmentbedrijven, zoals recording studios, platenmaatschappijen, theateragentschappen en ABC Television Studios. Dit was echter niet altijd het geval. Van de jaren 60 tot de jaren 90 van de vorige eeuw werd Times Square beschouwd als een gevaarlijke buurt, dankzij de go-go bars, seksshops en 18+ theaters. Halverwege de jaren 90 begon burgemeester Rudolph Giuliani een opschoning van het gebied, waarbij hij deze duistere plekken sloot en meer op toerisme gerichte attracties opende. Walt Disney Co speelde een grote rol in het nieuwe verbeterde imago van Times Square. Zij kochten het verouderde New Amsterdam Theater om het te renoveren en ze verbeterden het hele gebied van 42nd Street tot 53rd Street en van 6th Avenue tot 8th Avenue.

Broadway doorkruist precies het Theater District en is de oudste straat die van noord naar zuid Manhattan loopt, maar liefst 29 kilometer! Het stuk dat door het Theater District loopt, is bekend als The Great White Way, bekend om de felle lichten en billboards. Er zijn heel veel Broadwayshows om uit te kiezen, dus er is voor ieder wat wils.

Theater District in New York - Forever21 Theater District in New York - Broadway Musicals

Het verschil tussen Broadway en Off-Broadway

De theaters binnen dit gebied zijn op te delen in twee categorieën: Broadway en Off-Broadway. Hierbij gaat het niet letterlijk om de locatie, maar om het soort theater en de grootte van de show. Off-Broadwayshows bieden plaats aan honderd tot vijfhonderd mensen en zijn dus kleinschalige, vaak wat experimentele, gedurfdere producties. Daartegenover staan de Broadwayshows; kaskrakers die doorgaans jarenlang draaien en waarbij meer mensen terecht kunnen. Denk aan bekende musicals zoals The Lion King, The Phantom of the Opera en Chicago. Bijna alle veertig officiële Broadwaytheaters liggen rond de straat Broadway, in Manhattan. Leuk weetje: als de Broadwayshow niet in een van die theaters wordt opgevoerd, maakt het stuk ook geen kans op een Tony Award!

Broadwaytheaters

Uiteraard is het zien van de show het leukste, maar een andere reden om een show te bezoeken zijn de theaters zelf. Het Winter Garden Theater, de plek waar sommige van de grootste shows ooit gemaakt zijn opgevoerd, was oorspronkelijk bedoeld als paardenmarkt, maar omgebouwd tot theater in 1911. De twee oudste nog opererende theaters in New York zijn the Lyceum en the New Amsterdam Theater, beide geopend in 1903. Lyceum is ook een van de kleinste theaters, ondanks dat het drie verdiepingen heeft. The New Amsterdam Theater is het belangrijkste theater voor alle Disney Theatrical Productions op Broadway. Momenteel speelt er Aladdin. Het gerucht gaat dat het er spookt, er zou ‘s nachts een geest over het podium ronddwalen van een vrouw in een groene jurk, volgens de verhalen een voormalige showgirl. Als u graag meer te weten wilt komen over de geesten in de beroemdste New Yorkse theaters, raad ik u aan om de Haunted Broadway Tour te doen. The New Amsterdam Theater is een van de mooiste theaters in New York.

Theater District in New York - Harry Potter Theater District in New York - M&M Store

Broadway tours

Broadway tours zijn de perfecte manier om meer te weten te komen over het gebied. Door zelf rond te lopen over Broadway ziet u natuurlijk al veel. Maar als u daarnaast ook alles wil horen over de achtergronden, acteurs, gebouwen en geheime spots raad ik u aan een begeleide wandeltour over Broadway te boeken.

Wilt u meer te weten komen over de ins en outs van Broadway? Doe dan deze Broadway Theater Wandeltour. In twee uur neemt de gids u mee in de geschiedenis van Broadway. U bezoekt alle belangrijke plekken, van standbeelden tot souvenirwinkels, en u hoort alle achtergrondverhalen. De gids heeft een tablet bij zich vol met foto’s en video’s om de verhalen nog meer te laten spreken. Een must voor echte Broadwayfans!

Misschien is off-Broadway meer iets voor u? Deze twee uur durende Off-Broadway Tour is voor de echte kenners. Als u alle nummers van The Lion King al kunt meezingen, is het tijd voor deze wandeltour. U leert alles over de oorsprong van Indie theater, de geschiedenis van New York City theater en over de verschillen tussen Broadway, Off-Broadway, Off-Off-Broadway en Indie Theater. Dit is Broadway voor gevorderden!

Voor echte Disneyfans is er de Disney op Broadway tour. Hierbij komt u alles te weten over de verschillende Disneymusicals op Broadway. Een gids neemt u mee op een anderhalf uur durende wandeltour over Broadway voor u het New Amsterdam Theatre betreedt, waar u een kijkje achter de schermen krijgt en achtergrondinformatie hoort over onder andere Beauty and the Beast, Aladdin en The Lion King. Als kers op de taart krijgt u ook nog de kans om verschillende kostuums zelf uit te proberen!

Times Square

Middenin Theater District ligt Times Square. Dé toeristische trekpleister van New York met zijn rode trap, yellow cabs en felle lichten. Times Square is een van de meest gefotografeerde plekken in Manhattan. Het is er vaak een drukte van van jewelste, niet iedereen voelt zich er meteen op zijn gemak en veel New Yorkers mijden dit gebied helemaal. Maar het is ook de plek waar bekende winkels hun flagshipstores hebben en waar u de grote restaurant- en hotelketens vindt. Het is ook de plek waar ik aanraad om te beginnen met de Hop-on Hop-off bus, aangezien hier de bussen het leegst zijn. Er zijn verborgen pareltjes in Times Square die je alleen ontdekt onder leiding van een gids. Als u de inside informatie wilt weten, doe dan deze drie uur durende tour op Times Square.

Theater District hotels

Als u van plan bent om meerdere Broadwaymusicals te bezoeken, is het prettig om een hotel in de buurt te boeken. Er is veel keus in hotels in het Theater District. Goede opties zijn het Riu Plaza, Sheraton Times Square en de New Yorkse klassieker Hotel Wellington.

Theater District in New York - Times Square

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets