Gay Bars in New York

Sugarland new york

Als stad van de onbegrensde mogelijkheden heeft New York sinds jaar en dag zijn aantrekkingskracht op de LGBT+ (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) community gehad. Om de huidige geschatte half miljoen LGBT+ inwoners te bedienen heeft New York een ruim aanbod aan uitgaansgelegenheden ontwikkeld.

Gay Bars in New York

New York wordt gezien als de bakermat van strijd voor homorechten. Vlak na WOII zoeken veel homo’s, lesbiennes, drag queens en transgenders hun toevlucht in de wijken Greenwich Village, Upper West Side en Harlem. Rechten voor seksuele minderheden zijn er dan nog niet en liefde voor iemand van hetzelfde geslacht is strafbaar. Anti-homo wetten (zoals het verbod samen te komen en alcohol te schenken aan homo’s) naast politie invallen van gay-bars leidde in 1969 tot een serie gewelddadige opstanden tegen de politie door de LGBT+ community: de Stonewall Riots.

De Stonewall Inn, waar de opstand begon, is momenteel weer te bezoeken (53 Christopher Street). De claim voor gelijke rechten vond in navolging van deze opstand volgelingen over de hele wereld. Het laatste succes voor de New Yorkers is de recente invoering van het homohuwelijk in juni 2011.

De bekendste gay-area van New York is Chelsea, tussen 23th Street en 30th Street aan de westkant van Manhattan. Hier vindt u meerdere gay-bars en vele etablissementen voor de gegoede smaak: verfijnde restaurants, high-end winkels en wereldberoemde galeries. Maar gay-uitgaan stopt niet hier, overal in de stad duiken gay-bars, clubs en feestjes op. Na grondig onderzoek hier drie niet te missen uitgaansgelegenheden:

Le Bain

Op de 18de verdieping van The Standard Hotel vindt u de twee verdiepingen tellende club Le Bain. De naam is afkomstig van het indoor zwembad naast de dj. In de zomermaanden kunt u hier tijdens club-uren een duik in nemen – in de winter is het een extra dansvloer. De hele tent heeft een spectaculair uitzicht op alle delen van Manhattan en de Hudson. Met goed weer moet u zeker naar de 19de verdieping voor een cocktail op het dakterras. Le Bain is op donderdagavond het domein voor de jonge fashion forward gay-crowd. Boys, girls, gay and straight welcome. De drankjes zijn prijzig maar de sfeer is 100% Manhattan: prachtig uitzicht vanaf elke plek, mooie mensen en goede dj’s.

Gay Clubs en Nightlife in New York - Terras Gay Clubs en Nightlife in New York - Zwembad Le Bain

Industry Bar

Zoals de naam al doet vermoeden is deze bar in een stylish geredesigned industrieel pakhuis. Op vrijwel elke avond van de week proberen ze hier een speciale avond neer te zetten: dragshows, poolavond of wat mij typisch Amerikaans lijkt: gezamenlijk series kijken (Desperate House Wifes, Ru Pauls Drag Race). Het publiek is tussen de mid 20 / mid 40, blank, Afro-American, Asian. Op weekenddagen is het echt packed met een publiek van vrijwel uitsluitend mannen en de occasional faghag. Bereid u voor op een publiek wat losgaat op heel veel popmuziek. Er zijn twee bars, privétafels, een pooltafel en een open podium om op te dansen. Een drankje is redelijk qua prijs, wc’s een ramp (plassen voordat je van huis gaat) maar de atmosfeer altijd uitgelaten.

Barracuda Lounge

Dit is echt een klassieker! Deze tent staat bekend om zijn relaxte sfeer, fantastische drag shows en betaalbare drankjes.

Deze genoemde clubs vragen over het algemeen geen entree, anders dan in Nederland gaan ze daarentegen vaak wel al tussen 2.00 en 4.00 uur dicht. Niet te vergeten: neem altijd een ID mee bij het uitgaan en tip in ieder geval $ 1 per drankje. Have fun!

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets