De Bronx Tour

De Bronx Tour

De Bronx tour is een nieuwe tour die toeristen die wat meer willen zien van Manhattan de mogelijkheid geven de drukke stad te verlaten. U ziet niet alleen de Bronx maar ook de Upper East Side, Upper West Side en Harlem. De gids vertelt u over het verre verleden, de beruchte jaren ’70 en over het heden.

Deze tour is niet meer beschikbaar

Als alternatief voor deze tour raad ik de Brooklyn, Queens en The Bronx tour aan.

Leren over de New York Boroughs

Als u in de bus zit is het goed om uw jas uit te trekken en er lekker voor te gaan zitten. Het eerste uur stopt u niet en kunt u luisteren naar de gids die Engels en Frans spreekt. De bus rijd via de Upper East Side en Harlem richting de Bronx. De gids heeft direct al veel informatie over beide stadsdelen, zodat u zich geen moment zal vervelen. In The Bronx aangekomen zal u eerst  een Art Deco stijl wijk zien. U rijdt verder in de richting van de rijkere wijken in de Bronx waar u verstelt zal staan van de huizen. De eerste stop is in een klein, maar mooi park met uitzicht over de Hudson River. Hier is gelegenheid om te plassen en iets te eten of drinken te kopen.

Gebouwen in de Bronx in New York Italiaanse markt in de Bronx in New York

De Little Italy van The Bronx

U rijdt verder naar Little Italy in de Bronx waar de 2de stop van ongeveer één uur zal worden gemaakt. Zoals u misschien van Manhattan weet, wonen veel Italianen bij elkaar in een klein gebied wat dan Little Italy wordt genoemd. In Manhattan voelt het toeristisch aan, maar in de Bronx absoluut niet! Er zijn weinig tot geen toeristen, maar wel tientallen kleine Italiaanse winkeltjes en cafétjes. U krijgt echt een authentiek gevoel. Persoonlijk vond ik vooral de (kleine) overdekte markt het leukste om te zien. U kunt natuurlijk ook ergens een lekkere Espresso nuttigen.

Daarna rijd u door naar het gebied waar de Bronx zijn slechte naam aan te danken heeft, Camp Apache in de South Bronx. In de jaren ’70 was deze buurt één van de gevaarlijkste wijken in de wereld met veel moorden, drugs en brandstichting. U zult met eigen ogen zien wat er nu voor in de plaats is gekomen.
Op de terugreis stopt u nog even kort bij het Yankees Stadium voor een foto en rijdt dan terug via de Upper West Side naar het beginpunt.

Erics tip: Deze tour duurt 4 uur, wat niet te lang of te kort is. U bent rond 13:00 weer terug midden in de stad waardoor u nog veel aan uw dag heeft. Ik zou hem vooral aanraden aan mensen die niet voor het eerst in New York zijn en mensen die eens een ander New York willen zien. Ook goed te doen voor mensen die niet goed ter been zijn/weinig willen lopen. 

Praktische Informatie

Na uw aankoop ontvangt u een voucher, die u kunt uitprinten en gebruiken als uw ticket voor de tour. U meldt zich bij de reisleiding op de eerste verdieping (u kunt aanbellen bij verdieping 1 als de deur niet open is).

  • Duur: 4 uur
  • Vertrekpunt: 8th Avenue en 44th Street
  • Vertrektijd: 09:00 uur

Bronx Supreme Court at the Bronx Tour The Bronx in NYC market in Little Italy

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets