The Bronx in New York

The Bronx in New York

The Bronx in New York is sinds 1874 onderdeel van de stad. Het heeft net wat minder inwoners dan Manhattan, maar is met 109 km² bijna dubbel zo groot. The Bronx ligt in het noorden van de stad en wordt door de Harlem River van Manhattan gescheiden.

In The Bronx vindt u de Bronx Zoo, de New York Botanical Garden en het Yankee Stadium. Het is een bruisende wijk vol verschillende culturen.

Contents

Geschiedenis van The Bronx

Het is genoemd naar de in Zweden geboren Nederlander Jonas Bronck, die in 1639 de eerste nederzetting oprichtte als onderdeel van de kolonie Nieuw-Nederland. In de jaren zeventig was The Bronx praktisch onbewoonbaar. Hoge werkloosheid en de bijbehorende armoede veroorzaakten geweld en drugsmisbruik.

Iconische Wijken

The Bronx heeft een paar iconische wijken. Hier vindt u het echte Little Italy; zonder toeristen en met echt Italiaanse sfeer. U kunt de vele kleine Italiaanse koffie- en eetzaakjes langsgaan; heel goed. The Grand Concourse heeft een paar prachtige gebouwen in Art Deco-stijl. Zowel vanbinnen als -buiten barsten deze van de schitterende decoraties.

Het is eigenlijk maar één wijk die The Bronx z’n slechte naam gaf: Camp Apache. In de jaren zeventig werd deze wijk geregeerd door misdaad. Met z’n moordenaars, drugsmisbruik en brandstichting werd Camp Apache gezien als een van de meest gevaarlijke plekken ter wereld. Maar goed, dat was in de jaren zeventig. Inmiddels is er een hoop veranderd, dus is het veilig om een wandeltour te nemen, en zo te zien wat er van dit stuk New York geworden is.

The Bronx in New York - Little ItalyThe Bronx in New York - Bronx County Courthouse

Tours in The Bronx

Als u The Bronx liever ontdekt met een tour met gids, dan kunt u een bustour doen die meerdere stadsdelen combineert, zoals deze Brooklyn, Queens en The Bronx tour. Tijdens deze zeven uur durende bustour ontdekt u de stad en ziet u het contrast tussen de verschillende ‘boroughs’.

Yankee Stadium

Het huidige Yankee Stadium is een gerenoveerde versie van het originele Yankee Stadium dat in 1932 werd gebouwd en in 2008 z’n deuren sloot. In 2009 werd het vernieuwde stadion geopend. Sindsdien is het het thuishonk van de New York Yankees en New York City FC. Het stadion, dat 1,3 miljard euro kostte en plek biedt aan bijna 50.000 mensen, staat in South Bronx.

The Bronx in New York - Yankee Stadium The Bronx in New York - Yankees

Joker Stairs The Bronx

De film Joker uit 2019 heeft The Bronx nog een andere beroemde locatie opgeleverd, niet ver van Yankee Stadium. Tussen Shakespeare Avenue en Anderson Avenue in de wijk Highbridge liggen de Joker Stairs. Deze trappen zijn gebruikt als filmlocatie in de met een Oscar bekroonde misdaadfilm. De beroemde dansscène aan het eind van het verhaal is hier bijvoorbeeld opgenomen. Sinds het uitbrengen van de kaskraker wordt deze plek met postcode NY 10452 door veel filmfans bezocht. U komt er door metrolijn 4 te nemen en uit te stappen bij de eerste stop na Yankee Stadium. Verlaat het metrostation aan de linkerkant en steek de straat aan het einde over. Als u nog een stukje doorloopt naar links, vindt u de trap in de straat erachter.

The Bronx in New York - Joker Stairs

The Bronx Zoo

In dit stadsdeel van New York vindt u The Bronx Zoo, ’s werelds grootste stedelijke dierentuin. De dierentuin heeft een grote selectie dieren; van inheems in de Verenigde Staten tot bedreigde diersoorten. Er zijn ook gebieden gewijd aan dieren uit onder meer Afrika en Azië. Ondanks het feit dat het best ver is vanaf Manhattan, is het absoluut de moeite waard om ernaartoe te gaan.

New York Botanical Garden

De New York Botanical Garden bestaat uit wel vijftig verschillende tuinen, wat het tot een van de grootste botanische tuinen in het land maakt. U vindt er onder andere de oorspronkelijke bomen en planten uit de tijd dat New York werd gesticht, die nu dus meer dan twee eeuwen oud zijn! Er zijn ongeveer een miljoen plantensoorten in deze botanische tuin. Het is de perfecte plek als u eens wat anders wilt dan de wolkenkrabbers.

Bay Plaza Shopping Center

Met meer dan 140 winkels is Bay Plaza het grootste winkelcentrum van New York. De ‘mall’ telt drie verdiepingen en een breed assortiment aan winkels. Zo vindt u er een Macy’s, een Forever21 en een Victoria’s Secret. Ook zijn er veel plekken waar u lekker kunt eten en is er een AMC-bioscoop, waar u na een dagje shoppen uw voeten kunt laten rusten. Kortom: genoeg te zien en te doen voor iedereen!

Uit eten in The Bronx

The Bronx is erg multicultureel. Dat betekent automatisch dat er veel verschillende keukens zijn om van te genieten. Louie & Ernie’s Pizza is een van de beste restaurants van The Bronx, hier krijgt u de ‘echte’ New York Pizza. Veel mensen die ‘m proeven zeggen zelfs dat het de beste pizza óóit is. Geen behoefte aan een diner? Ga dan langs bij DeLillo Pastry Shop. Het is een leuke plek om heerlijk te zitten en te genieten van een kop koffie en een plakje cake. Het gebak bij DeLillo Pastry Shop is altijd vers en vraagt erom om mee naar huis genomen te worden!

Hotels in The Bronx

Omdat The Bronx relatief ver af ligt van de highlights van New York, is het niet zo’n handige plek om te verblijven. Wilt u de buurt toch van dichtbij meemaken, kies dan voor een hotel vlakbij de metro. De groene, rode en oranje lijnen doorkruisen het grootste deel van de buurt en brengen u in ongeveer een half uur naar Midtown Manhattan. Een goed hotel in The Bronx is het Opera House Hotel. En als u dicht bij Yankee Stadium wilt verblijven, is Best Western Plus Stadium Inn een goede optie.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets