Beste Steakhouse in New York

Steak eten in New York

Op zoek naar het beste steakhouse in New York? Er zijn verschillende restaurants waar u van een goede steak kunt genieten. Ga naar een fancy steakhouse voor een romantische avond uit of naar een ouderwets restaurant voor een authentieke ervaring. En vergeet niet vooraf te bedenken hoe u uw steak graag eet! Hieronder vindt u mijn tips voor de beste steak in NYC.

  1. Contents

    Delmonico’s

    Dit historische restaurant opende zijn deuren in 1837 op de locatie in het Financial District waar u het vandaag de dag nog steeds kunt vinden. Het was daarmee het eerste fine-dining restaurant in het land. In de loop der jaren verfijnden de chef-koks het menu en werd het restaurant bekend om de Delmonico Steak, die nog steeds op het menu staat! Een ander gerecht waar Delmonico’s beroemd om is, is hun Baked Alaska dessert. Zeker het proberen waard.

    Erics Tip: “Delmonico’s is niet alleen een geweldige plek om te dineren, ik ga er ook graag lunchen. Als u van een goede steak wilt genieten, maar niet te veel wilt uitgeven, ga er dan lunchen en bestel de Steak Frites. Hoewel deze steak kleiner is dan de dineroptie, is de kwaliteit net zo goed. U zult dezelfde ervaring hebben, maar voor een betere prijs. Misschien ziet u zelfs wel een paar zakendeals gesloten worden. Daarna kunt u de steak eraf lopen met mijn Downtown Manhattan wandelroute.”

    Beste Steakhouse in New York - Delmonicos

  2. Peter Luger in Brooklyn

    Peter Luger is hét steakhouse van New York en staat erom bekend de beste steak van de stad te serveren. Het ligt in Brooklyn en het is een beetje een ‘rauw’ restaurant zonder opsmuk, waar de bediening vooral bestaat uit lokale stoere gasten. De steaks zijn duur, maar geweldig. Het restaurant is dan ook niet voor niks een van mijn favorieten.

    Beste Steakhouse in New York - Peter Luger Beste Steakhouse in New York - Peter Luger Steak

  3. Wolfgang’s Steakhouse

    Op Park Avenue, in de voormalige dining room van het Vanderbilt Hotel, vindt u Wolfgang’s Steakhouse. Met zijn gewelfde, betegelde plafond is het alleen vanwege het interieur al de moeite waard om hier te dineren, en dan heb ik het nog niet gehad over de heerlijke steaks die Wolfgang’s op het menu heeft staan. Het restaurant bestaat al vier decennia, dus ze weten hier inmiddels heel goed hoe ze een perfecte steak moeten serveren. Naast hun restaurant op Park Avenue hebben ze nog een paar andere locaties in New York.

    Beste Steakhouse in New York - Wolfgangs Steakhouse

  4. Strip House

    Wie zijn steak graag vergezeld laat gaan van een goede cocktail, kan terecht bij Strip House. Dit restaurant heeft meerdere vestigingen in New York en de cocktailkaart doet niet onder voor de menukaart. Hier beleeft u dan ook een echte fancy New Yorkse avond!

    Erics Tip: “Wat een diner bij Strip House bijzonder maakt, is dat dit restaurant ook een uitgaansgelegenheid is. Ga hier dus het liefst dineren op een vrijdag- of zaterdagavond, wanneer de sfeer optimaal is. De steak is er elke avond even duur, maar op deze dagen heeft u qua beleving veel meer waar voor uw geld.”
  5. Smith and Wollensky

    Voor een goede steak in een indrukwekkend restaurant gaat u naar Smith and Wollensky. Ook hier betaalt u gerust $70 voor uw gerecht, maar dan krijgt u ook wat! Smith and Wollensky serveert een geweldige dry aged steak en het restaurant zelf in Midtown East heeft een fijne, beetje ouderwetse ambiance.

    Beste Steakhouse in New York - Smith and Wollensky

Erics Tip: “Vindt u de bovenstaande opties iets te fancy of te prijzig? Dan kunt u voor uw steak ook prima terecht bij een van de ketens in New York. Bij bijvoorbeeld TGI Fridays wordt steak geserveerd!”

Soorten steak in New York

Voor u koers zet naar een steakrestaurant, is het natuurlijk handig als u weet wat u precies wilt bestellen. Er zijn namelijk verschillende soorten vlees en verschillende bereidingswijzen. Dit zijn de belangrijkste verschillen:

  • Rare, medium, well-done: kort gebakken, medium gebakken, doorbakken
  • T-bone steak: steak met T-vormig bot en een rand vet
  • Prime cut: eersteklas kwaliteit, dun doorregen
  • New York cut: rumpsteak, van boven de rib afkomstig
  • Sirloin: New York cut, maar dan met rib
  • Tenderloin: haas

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets