Sneeuw in New York

Sneeuw in New York

Sneeuw in New York valt vooral in januari, februari en maart. New York in de sneeuw geeft u een unieke ervaring die u niet snel zult vergeten. Tijdens de sneeuwval in New York vind ik het leuk om op pad te gaan. De stad is erg mooi onder een laagje sneeuw en de sfeer is fijn. Vooral Central Park, het gezellige Greenwich Village en Times Square in de sneeuw zijn een bezoek waard. Met een winterjas, hoge schoenen of laarzen en veel laagjes kleding heeft u een fijne tijd in New York in de winter.

Contents

New York in de sneeuw

De eerste sneeuwval in New York vindt meestal in november of december plaats. Dit zijn kleine buien die meer op natte sneeuw lijken. Een witte kerst in NYC zal niet snel gebeuren. De dikke pakken sneeuw vallen pas in januari, februari en begin maart. Soms vindt er een sneeuwstorm in New York plaats, dit wordt een blizzard genoemd. Binnen een paar uur kan er dan gemakkelijk een halve meter sneeuw of meer vallen in de stad. Vaak is het na de sneeuwval mooi weer; een strak blauwe lucht met een heldere zon. Wel kan het de dagen na de sneeuwbui extra koud zijn door een snijdende wind, waardoor de gevoelstemperatuur kan dalen.

Sneeuw in New York - Times Square Sneeuw in New York - Straat

Sneeuwruimen in New York

New Yorkers zijn verplicht om binnen vier uur na de sneeuw hun stoep schoon te vegen en de straat te bestrooien, wat zij vaak met zout doen. Mocht de sneeuw ‘s nachts vallen, dan veegt een doorman de stoep vaak al schoon en moet alle sneeuw voor 11.00 uur weg zijn. Daarom zijn er aan de zijkanten van de weg grote hopen sneeuw te zien. De straten van New York zijn goed begaanbaar. De, soms metershoge, sneeuwbergen smelten natuurlijk weg, waardoor er plassen ontstaan. Wanneer u een straat over wilt steken, is het aan te raden om laarzen, of goede dichte schoenen, te dragen. Zo krijgt u niet snel koude en natte voeten.

Erics Tip: Vergeet tijdens een trip naar New York in de wintermaanden geen sjaal, muts en handschoenen mee te nemen. De koude wind kan erg snijdend aanvoelen. Ook is het handig om laagjes aan te trekken. Binnen, zoals in winkels, kan het namelijk erg warm zijn.

Reizen met sneeuw in New York

Tijdens de sneeuw in New York blijven de metro’s rijden, waardoor zij het beste vervoermiddel zijn. Binnen in de ondergrondse stations is het natuurlijk droog en het is er ook warm. Met de New Yorkse metro kunt u overal komen. Dus wanneer u eropuit gaat om de winterse stad te ontdekken, kunt u altijd weer terug bij uw hotel komen.

Vliegen tijdens sneeuwstorm in New York

Een sneeuwstorm kan invloed hebben op uw reis naar New York, maar dit gebeurt niet vaak. De weersvoorspellingen worden goed in de gaten gehouden, waardoor er vooraf aan een heftige sneeuwstorm al maatregelen genomen kunnen worden. Mochten er vluchten van en naar New York geannuleerd worden, dan wordt dit van tevoren bekendgemaakt. Daarbij is het handig om zelf de informatie goed in te gaten te houden en eventueel contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij. In het uiterste geval kan JFK Airport of Newark Airport voor een paar uur dichtgaan, maar bent u de volgende dag alsnog onderweg naar huis of op weg naar NYC. Alles is dus goed geregeld wanneer het sneeuwt in New York.

Activiteiten tijdens sneeuw in New York

Wanneer in New York sneeuw valt, blijven er altijd genoeg dingen om te doen. U zult misschien uw planning iets moeten aanpassen, maar over het algemeen zijn alle attracties open. Hieronder vindt u mijn tips voor activiteiten tijdens de sneeuw in New York.

Central Park

Een van de mooiste plekken in New York wanneer het sneeuwt is Central Park. In het park wordt niet gestrooid, waardoor het een magisch geheel blijft. Ook kunt u een rondje schaatsen op een van de schaatsbanen of een bezoek brengen aan Central Park Zoo. Het is een waar winter wonderland.

Sneeuw in New York - Central Park Sneeuw in New York - Gebouw

Musea

Een bezoek aan een van de musea in New York is ideaal tijdens een winterse dag in de stad. Binnen is het warm en kunt u een paar uur doorbrengen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan The Met of het Guggenheim Museum. Beide musea liggen aan Central Park waardoor het gemakkelijk te combineren is met een wandeling door het witte park.

Hop-on Hop-off bus

Een tour met een Hop-on Hop-off bus in New York lijkt op het eerste oog niet heel comfortabel als het sneeuwt, maar het is erg handig. De straten van New York zijn na de sneeuwval al snel schoon, waardoor de wegen goed begaanbaar zijn. Wanneer u binnen in de bus gaat zitten, of goed ingepakt boven, kunt u gemakkelijk veel bezienswaardigheden in New York zien.

Overdekte activiteiten

Tijdens een reis naar New York is het leuk om een musical op Broadway te bezoeken of een sportwedstrijd bij te wonen. Dit zijn ook goede activiteiten tijdens een winterse dag. Alle Broadwayshows en sportwedstrijden gaan door wanneer het gesneeuwd heeft in New York. Tijdens de maanden waarin het kan sneeuwen is het ijshockey– en basketbal wedstrijdseizoen aan de gang. Deze vinden altijd binnen plaatst, waardoor u geen last heeft van de sneeuw.

Winkelen tijdens sneeuw

Tijdens een sneeuwbui kunt u gaan winkelen. Zeker in de grote winkels, zoals Macy’s en Bloomingdale’s, kunt u gemakkelijk een tijdje rondkijken. U kunt ook naar een winkelcentrum zoals Hudson Yards, Westfield World Trade Center of American Dream Mall gaan. Zo hoeft u niet telkens de kou in. Wel is het mogelijk dat tijdens een grote sneeuwstorm winkels dichtgaan, zodat het personeel niet hoeft te komen of nog zonder moeite naar huis kan.

Wat niet te doen tijdens sneeuw in New York

Wanneer het sneeuwt in New York zijn er veel activiteiten die u kunt doen, maar ook een aantal dingen die u beter kunt vermijden:

 • Stap niet op een fiets
  Op de fiets New York ontdekken is een leuke activiteit. Het is alleen niet handig om te doen wanneer het sneeuwt of de dagen erna. De sneeuw die van de stoep wordt geschept komt al snel op de fietspaden terecht, en ook de sneeuw vanaf de weg wordt dezelfde kant opgeschoven. Daardoor is het moeilijk te fietsen en kan het soms zelfs gevaarlijk zijn. Ook zitten op de huurfietsen in New York geen spatborden, waardoor uw kleding erg vies kan worden.

Sneeuw in New York - Vervoer Sneeuw in New York - Sneeuw

 • Draag geen sneakers
  Tijdens uw trip naar New York zijn comfortabele schoenen belangrijk. Wanneer het gesneeuwd heeft zijn waterdichte schoenen erg handig. De sneeuw smelt, waardoor er grote en koude plassen gevormd worden op de stoep. U ontkomt er niet aan om een keer door zo’n plas te moeten.
 • Neem geen taxi
  Een taxi is normaal een prima manier om van A naar B te gaan. Echter kunnen de wegen tijdens een sneeuwstorm moeilijk begaanbaar zijn, waardoor het druk wordt en u over een korte afstand lang kunt doen. Om die reden is het handiger om met de metro naar uw bestemming te gaan.
 • Vlieg niet tijdens een sneeuwstorm
  Als u weet dat er een sneeuwstorm op komst is, probeer dan uw vlucht om te boeken voor een dag later. Zo heeft u een extra dag in New York en voorkomt u dat u vast komt te zitten op JFK Airport of Newark Airport.
 • Zoek niet zomaar een restaurant op
  Wanneer het hevig heeft gesneeuwd in New York is het mogelijk dat niet alle restaurants open kunnen. Het is hierom verstandig om vooraf naar een restaurant te bellen of zij open zijn. Zo staat u niet voor een dichte deur.
 • Ga niet de stad uit
  Een dagtocht vanuit New York is een goede manier om meer te ontdekken van New York en de omliggende staten. Het is alleen niet handig om dit te doen wanneer er sneeuw ligt in New York. De wegen zijn over het algemeen goed begaanbaar, maar er is een mogelijkheid dat u vast komt te zitten. Om dezelfde reden raad ik af een auto te huren als er sneeuw wordt voorspeld. Daarom kunt u het beste in Manhattan blijven.

Wintersport in New York

Het is mogelijk om tijdens uw reis te gaan skiën en snowboarden in New York. Tijdens een sneeuwstorm is dit minder geschikt, maar op een andere dag in de winterperiode kunt u eropuit naar de bergen. De bestemmingen Hunter Mountain en Windham Mountain bieden mooie pistes voor alle skiniveaus.

Wanneer sneeuwt het in New York?

De meeste sneeuw in New York valt in de maanden januari en februari.

Wat kan ik doen tijdens sneeuwval in New York?

Wanneer het sneeuwt in New York zijn er genoeg activiteiten die u kunt doen. Lees meer hier.

Wat is de koudste maand in New York?

Januari is meestal de koudste maand in NYC. De kans is groot dat u in januari of februari sneeuw zult ervaren in New York.

Kan ik skiën of snowboarden in New York?

Tijdens uw reis naar New York is het mogelijk om een dag te gaan skiën of snowboarden. Lees hier meer.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets