Brouwerijen in New York

Brouwerijen in New York

Brouwerijen in New York zijn de perfecte bestemming voor een gezellige middag of avond onder de New Yorkse locals. Elke bierliefhebber kan in New York zijn hart ophalen, omdat er talloze brouwerijen te vinden zijn. Van historische bierbrouwerijen tot moderne bierhuizen die experimenteren met bijzondere smaken; in de bar van de brouwerijen is er voor ieder wat wils iets te vinden. Als bierliefhebber heb ik mijn favoriete bierbrouwerijen in New York op een rij gezet; een aantal voor het lekkere bier en de andere weer voor de gezellige sfeer van de locatie en de lokale mensen die er komen. Proost!

Contents

Beste Brouwerijen in New York

Veel van de bierbrouwerijen in New York zijn in Brooklyn en Queens te vinden. Vroeger woonden hier veel Duitse en Oostenrijkse immigranten die al hun eigen bier brouwden. Op een bepaald punt werd 10% van al het bier in Amerika, gebrouwen in Brooklyn. Nog altijd is het de plek waar New Yorkers kunnen genieten van hun bier.

Erics Tip: “Bierbrouwerijen zijn voor New Yorkers een gezellige plek om een drankje te doen. Het is dus goed te vergelijken met een bar in Nederland. Vooral in het weekend houden New Yorkers ervan om met hun vrienden, maar ook vaak met hun kinderen, naar de brouwerijen te gaan. Het is dus ook een plek waar weinig toeristen komen en u de ‘echte New Yorkers’ kunt leren kennen.”

Brooklyn Brewery

De grootste en bekendste bierbrouwerij van New York is Brooklyn Brewery en het is dan ook echt een icoon. De brouwerij in Williamsburg is een van mijn favorieten; in de bierhal is het altijd gezellig en u kunt er een groot gedeelte van het brouwproces zien. De Brooklyn Brewery in New York is in 1988 opgericht en staat vooral bekend om het brouwproces. De brouwmeesters, die ook prijzen hebben gewonnen, combineren traditioneel met modern, waardoor de bieren een volle smaak hebben. Hun populairste bier is de Brooklyn Lager, die zeker het proberen waard is!

Locatie: 79 North 11th Street in Williamsburg, Brooklyn

Brouwerijen in New York Brooklyn Brewery Brouwerijen in New York Brooklyn Brewery binnen

Fifth Hammer Brewing Company

Deze brouwerij in Long Island City is een hippe plek; u zit hier in een loods tussen de biervaten. Het aanbod wisselt telkens, maar er zijn altijd allerlei soorten bier waaruit u kunt kiezen. Fifth Hammer Brewing Company focust zich op creativiteit waardoor ze unieke smaken aanbieden. Naast dat u er een lekker biertje kunt drinken, wordt er ook veel georganiseerd, zoals muziek- en spelletjesavonden.

Locatie: 10-28 46th Avenue in Long Island City, Queens

Brouwerijen in New York Fifth Hammer Brewing Company

Rockaway Brewing Company

Rockaway Brewing Company is begonnen in Rockaway Beach, vandaar de naam, maar al hun bier wordt nu gemaakt in Long Island City. Deze micro brouwerij in New York staat bekend om de ambachtelijke biertjes, waarbij ze allerlei smaken met elkaar combineren. U kunt een van de bieren op tap nemen of een flight, zo kunt u van alles een beetje proeven.

Locatie: 46-01 5th Street in Long Island City, Queens

Brouwerijen in New York Rockaway Brewing Company Brouwerijen in New York Rockaway Brewing Company binnen

TALEA Beer Co.

TALEA Beer Co. heeft verschillende locaties in New York, waarvan de locatie in Williamburg mijn favoriet is. Het biermerk is opgericht door twee vrouwen die vonden dat de biermarkt zich niet altijd op iedereen richtte, en daar wilden zij verandering in brengen. Hun bieren zijn niet heel bitter en hebben fruitige smaken. Wanneer u langs TALEA loopt heeft u niet snel door dat het een brouwerij is, maar het is het zeker waard om naar binnen te lopen!

Locatie: 87 Richardson Street in Williamsburg, Brooklyn

Erics Tip: “Veel bierbrouwerijen in New York zijn te vinden in Williamsburg en Greenpoint. Het is niet alleen leuk om de brouwerijen en hun bieren te leren kennen, maar ook deze buurten in Brooklyn. Dit kunt u doen met de Williamsburg – Greenpoint wandelroute in mijn Eric’s New York App!”

EBBS Brewing Co.

Voor een gezellige tijd is EBBS Brewing Co. in Williamsburg een goede plek! Hun assortiment bestaat uit een scala van biersoorten zoals IPA’s Stout’s en Ale’s en zijn lekkere lokale biertjes. De brouwerij in Brooklyn focust zich op innovatie en creativiteit, wat ook terug te zien is in het interieur en de verpakkingen. Het is een plek waar vrienden samen komen en u kunt genieten van een fijne sfeer.

Locatie: 182 North 8th Street in Williamsburg, Brooklyn

Tørst

Bij Tørst kunt u bijna elk soort bier wel vinden; de Deense bar heeft meer dan 20 bieren op de tap en meer dan 200 soorten bier in blik op het menu staan.
Daarnaast kunt u bij uw bier verschillende hapjes bestellen. Bent u niet zo van het bier? Ze serveren hier ook wijn en cocktails. De inrichting van Tørst heeft een Scandinavische twist, waardoor het er strak en modern uitziet.

Locatie: 615 Manhattan Avenue in Greenpoint, Brooklyn

Other Half Brewing

Deze brouwerij is te vinden in Domino Park, Williamsburg en is prachtig gelegen vlakbij het water. Hier kunt u een biertje proeven dat ze al op het menu hebben staan, of u kunt in de taproom hun experimenten proeven. Other Half Brewing is opgericht door drie vrienden die bier wilden maken dat ze zelf wilden drinken, gebrouwen door een bedrijf waar ze bij wilden horen. Ze werken samen met locals waardoor ze ook nog eens een steentje bijdragen aan de lokale gemeenschap.

Locatie: 34 River Street in Williamsburg, Brooklyn

Brouwerijen in New York Other Half Brewing

Rooftopbars in New York

Bier en een uitzicht over New York? Dat kan bij een aantal brouwerijen die een dakterras hebben!

Greenpoint Beer and Ale

In Greenpoint, Brooklyn is Greenpoint Beer and Ale te vinden. Op het dakterras van deze brouwerij staat een watertank van glas in lood en hiervandaan kijkt u uit over Greenpoint. Deze bierbrouwerij is een plek waar veel locals komen en waar u een spel kunt pakken om te spelen. Wat extra leuk is, is dat een aantal van hun bieren een Nederlandse naam hebben, zoals ‘Lekker’ en ‘De Stijl’.

Locatie: 1150 Manhattan Avenue in Greenpoint, Brooklyn

Brouwerijen in New York Greenpoint Beer and Ale Brouwerijen in New York Greenpoint Beer and Ale rooftop

Berry Park

Berry Park is niet echt een brouwerij, maar kan eerder gezien worden als een biergarten. U kunt hier allerlei soorten bier drinken dat vaak in pullen wordt geserveerd. Vanaf het dakterras kunt u de skyline van Manhattan zien. Het is een gezellige plek in de zomer. Mocht het weer het niet toelaten, dan kunt u ook binnen zitten, waar een leuke sfeer hangt.

Locatie: 4 Berry Street in Greenpoint, Brooklyn

Biergartens in New York

Biergartens zijn erg populair bij Amerikanen en er zijn er veel van in New York te vinden. Velen hebben een Duits thema; er zijn bijvoorbeeld pretzels en bratwursten te vinden. De biergartens brouwen niet hun eigen bieren, maar serveren vaak wel bieren van lokale bierbrouwerijen.

Radegast Hall & Biergarten

Radegast Hall is een biergarten in Williamsburg en biedt een grote selectie van verschillende soorten bier, vers van het vat of uit de fles. Het eten van de grill is een echte aanrader. Er is vaak live muziek en veel locals zijn hier in het weekend of na het werk te vinden. Radegast Hall biedt alles wat u van een biergarten verwacht: een geweldige sfeer, heerlijk eten en veel verschillende soorten bier. Er is voor elke bierliefhebber wat wils!

Locatie: 113 North 3rd Street in Williamsburg, Brooklyn

Brouwerijen in New York Radegast Hall Biergarten

The Standard Biergarten

De Standard Biergarten is onderdeel van het Standard Hotel en ligt direct onder High Line Park. U waant zich hier echt even in Duitsland door de typische houten banken en het eten dat u hier kunt bestellen. De selectie bier is geweldig en ook de sfeer.

Locatie: 848 Washington Street in Meatpacking District, Manhattan

Brouwerijen in New York The Standard Biergarten

Bier Tour in New York

Wilt u zich verder verdiepen in de bieren en brouwerijen van New York? Dan kunt u mee met de Brooklyn Brewery en Bier Tour. Hierbij gaat u, samen met een gids, langs bierhotspots en leert u meer over het brouwproces.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets