Lower East Side in New York

Koop tickets nu
Lower East Side in New York

Lower East Side in New York is een wijk in Manhattan, gelegen tussen Lower Manhattan en – via de Manhattan Bridge en de Williamsburg Bridge – Brooklyn. In dit gebied komen oud en nieuw samen. Hier vindt u decennia oude gebouwen naast nieuwe, hele moderne hoge torens. De vibe in de Lower East Side is best wel hip & happening. De charme van dit stadsdeel ligt in het rauwe, artistieke karakter, dat samensmelt met nieuwe, luxere hotspots.

Pitstop in Lower East Side Manhattan

De roestige brandtrappen en wat ‘ongure’ steegjes dragen bij aan de rauwe, kunstzinnige sfeer van Lower East Side. Het is er niet per se onveilig, maar het kan soms wel zo aanvoelen. Zeker in het gedeelte rond de Williamsburg Bridge heeft u als toerist ‘s avonds weinig te zoeken. Lower East Side is een plek waar de vele grote – vooral middelbare – scholen de wijk merkbaar vormen. Dit klinkt misschien niet zo aantrekkelijk, maar het maakt het gebied wel heel authentiek. Er is bijvoorbeeld het Coleman Skatepark onder de Manhattan Bridge, nogal een contrast met de gelikte glazen wolkenkrabbers in Midtown. En er zijn meer redenen om, vooral tijdens een trip langer dan vier dagen, een pitstop te maken in Lower East Side. Pik wat straten mee tijdens een lange wandeling, of houd er pauze tijdens een fietstocht langs de East River. Houd u bij deze tocht wel rekening met het feit dat tussen de rivier en u als fietser nog een snelweg zit: de FDR Drive. U kunt ook een bezoek brengen aan het Museum at Eldridge Street, een museum dat is gevestigd in een 19e-eeuwse synagoge. Stop ook zeker bij Pier 35, waar u metalen schommels vindt die een geweldig uitzicht bieden op de skylines van zowel Brooklyn als Manhattan.

Als u ergens snel wat wilt eten, raad ik aan om naar Russ & Daughters (179 E Houston Street) te gaan. Russ & Daughters is opgericht in 1914 en heeft veel Oost-Europese en Joodse producten en gerechten. De koekjes en bagels (met zalm) zijn de beste! Die raad ik iedereen aan.

Lower East Side in New York - Brandtrappen Lower East Side in NYC- winkels

Boottochten vanaf de Lower East Side

In de Lower East Side is ook Pier 36 te vinden; de pier waar sommige boottochten vandaan vertrekken. Hier kunt u bijvoorbeeld op de boot stappen om walvissen te gaan spotten, of te genieten van een Brunch Cruise, maar ook om een speciale gelegenheid te vieren. Zo kunt u Oud en Nieuw vieren op het water en het vuurwerk tijdens 4th of July van dichtbij zien.

Lower East Side Wandeltour

Een andere manier om – letterlijk én figuurlijk – de cultuur van Lower East Side te proeven, is door met een gids de vele voedselkraampjes af te struinen. Met de Lower East Side Food and Culture Tour loopt u in een kleine groep drie uur lang door de buurt, op zoek naar de lekkerste gerechten. En in Lower East Side komen die uit heel veel verschillende culturen. Daarom bent u niet alleen maar aan het eten, maar krijgt u meteen verhalen mee over de mensen die de gerechten er brachten én over Lower East Side zelf. Een wijk leren kennen door te eten… veel beter wordt het niet!

Essex Market NYC

Delancy Street in de Lower East Side is het hart van de wijk. Hier vindt u authentieke New Yorkse gebouwen naast nieuwbouwcomplexen, waaronder Essex Market. De markt is een verzameling kleine lokale bedrijfjes die allemaal hun eigen specialiteiten hebben. Essex Market bestaat al meer dan 100 jaar, maar is onlangs verhuisd naar een nieuw, modern pand. Het is een geweldige plek om een ​​hapje te eten tijdens uw verkenning van de Lower East Side.

Lower East Side in New York - Essex Market Lower East Side in New York - Essex Market Vanbinnen

LES Shopping: vintage en opkomende ontwerpers

Het gebied waarop Lower East Side terrein wint is zonder twijfel mode en shoppen. In voormalige huizen en appartementen vestigen zich steeds meer kleine boetiekjes, opkomende ontwerpers en alternatieve tweedehandswinkels. Het zijn typisch van die winkels waar u uren rond kunt neuzen, en uiteindelijk met een unieke vondst naar buiten komt. Koopjesjagers halen hun hart op op Orchard Street. Let wel: veel winkels zijn hier op zaterdag gesloten en juist op zondag open. Dit heeft te maken met het Joodse verleden van Lower East Side. Deze Joodse roots komen ook terug in de schappen van winkels en de menukaarten van restaurants in deze omgeving.

Hotels in de Lower East Side

Als u in de Lower East Side wilt verblijven, raad ik u aan om het kleurrijke citizenM Bowery hotel te boeken. Het biedt een breed scala aan faciliteiten en herbergt zelfs een museum! Andere geweldige hotelopties in de Lower East Side zijn The Ludlow en Hotel Indigo Lower East Side.

Katz’s Deli: Where Harry Met Sally

Stopt u in Lower East Side, dan ontkomt u er niet aan om even bij Katz’s Deli langs te gaan. In deze diner is alles XL: de ruimte zelf, de drankjes en de broodjes (probeer de pastrami!). En dat zorgt natuurlijk voor het ultieme New York-gevoel: groot, groter, grootst! Maar de hoofdreden waarom Katz’s Deli zo geliefd is, met name bij toeristen, is het feit dat deze diner het decor vormde van de legendarische scène uit When Harry Met Sally. Inderdaad, het was aan een van deze tafels dat Meg Ryan haar ‘oh’s’ en ‘ah’s’ liet horen. Op de bewuste tafel staat dan ook een verbastering van de beroemde zin die daarop volgde: ‘Where Harry met Sally…hope you have what she had!’

Erics Tip: Bent u geïnteresseerd in het minder ‘fashionable’ verleden van Lower East Side? Op Orchard Street 103 vindt u het Tenement Museum. De gids van de (verplicht) begeleide tour laat u zien hoe mensen hier meer dan een eeuw geleden leefden: met meerdere arme gezinnen samen in oude, vervallen panden: de ‘tenements’.

Lower East Side in NYC - Katz's Deli Lower East Side in New York - Pier 35

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief