Winkelen in Upper East Side

Winkelen in Upper East Side in New York

Shoppen in de Upper East Side in New York; het ligt minder voor de hand dan winkelen op Fifth Avenue. Toch is het een aanrader om even een kijkje in deze buurt te nemen! De Upper East Side is gelegen in Manhattan tussen 59th en 96th Street, aan de oostkant van Central Park. In totaal beslaat het gebied zo’n 4,7 kilometer. De Upper East Side staat voornamelijk bekend om haar chique karakter. Vlakbij Central Park, op Fifth Avenue, kunt u de prachtige brownstonehuizen en winkels van de luxe merken bewonderen.

Winkels en musea

Het deel van Fifth Avenue direct naast Central Park wordt ook wel ‘Museum Mile’ genoemd, vanwege de vele musea die hier gevestigd zijn, zoals het Guggenheim Museum en het Metropolitan Museum. Een museumbezoekje zou u prima kunnen combineren met een middag winkelen in de Upper East Side. Of ga juist lekker shoppen na een rustig ochtendje in Central Park, want hier is voor elk wat wils.

Dezelfde merken, minder drukte

In tegenstelling tot het bekende winkelgebied rondom Fifth Avenue (het stuk net onder de Upper East Side) is dit een rustige wijk. De Upper East Side is minder bekend bij toeristen, maar u vindt er wel dezelfde winkels als rondom Fifth Avenue. Ook hier zijn alle bekende merken zoals Zara en Sephora gevestigd. Deze winkels vindt u voornamelijk op Lexington Avenue, vanaf 62nd Street naar beneden. Het bekende warenhuis Bloomingdale’s is te vinden op 59th Street, tussen 3rd en Lexington Avenue.

Winkelen in Upper East Side in NYC - Window Shopping Winkelen in Upper East Side in NYC - Fifth Avenue

Op sjiek

Mensen met een ruimer budget of degenen die gewoon even willen genieten van de klasse die de wijk uitstraalt, gaan naar Madison Avenue. Hier zijn de duurste designers te vinden, in prachtige panden en met adembenemende etalages. Lanvin, Oscar de la Renta, Christian Louboutin, Dolce & Gabbana… Stuk voor stuk zijn de winkels een lust voor het oog.

Winkelen in Upper East Side Winkelen in Upper East Side in NYC - Etalages

Roosevelt Island Tramway

Vanuit de Upper East Side kunt u de kabelbaan naar Roosevelt Island nemen om vanaf daar te genieten van de skyline van Manhattan. U vindt de Roosevelt Island Tramway op 2nd Avenue ter hoogte van 60th Street, hij vertrekt iedere 15 minuten. Op Roosevelt Island kunt u een bezoekje brengen aan het Four Freedoms Park, opgedragen aan President Roosevelt dankzij zijn bekende Four Freedoms speech in 1941. Het park is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur, met uitzondering van dinsdag.

Winkelen in Upper East Side in NYC - Roosevelt Tram Winkelen in Upper East Side in NYC - Straatbeeld

Bijkomen van het shoppen?

Om tussendoor uit te rusten tijdens het winkelen kunt u stoppen bij Ralph’s Coffee op Madison Avenue. In dit mooie kleine koffietentje in de Ralph Lauren winkel kunt gaan zitten voor een drankje en een zoete traktatie. Een andere geweldige plek voor een versgebakken zoete hap is de cupcake-winkel Sprinkles op Lexington en 61st Street. Voor een van mijn favoriete New Yorkse bagels gaat u naar Pick A Bagel op Lexington Avenue en 77th Street. Kies uw bagel en kies een van de tientallen toppings.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets