Winkelen in Upper East Side

Winkelen in Upper East Side in New York

Shoppen in de Upper East Side; het ligt minder voor de hand dan winkelen op Fifth Avenue. Toch is het een aanrader om even een kijkje in deze buurt te nemen! De Upper East Side is gelegen in Manhattan tussen 59th en 96th Street, aan de oostkant van Central Park. In totaal beslaat het gebied zo’n 4,7 kilometer. De Upper East Side staat voornamelijk bekend om haar chique karakter. Vlakbij Central Park vindt u de prachtige brownstonehuizen en ‘the Museum Mile’ met o.a. het bekende Guggenheim Museum en het indrukwekkende Metropolitan Museum.

Een museumbezoekje zou u prima kunnen combineren met een middag winkelen in de Upper East Side. Of ga juist lekker shoppen na een rustig ochtendje in Central Park.

Dezelfde merken, minder drukte

In tegenstelling tot het bekende winkelgebied rondom Fifth Avenue (het stuk net onder de Upper East Side) is dit een rustige wijk. De Upper East Side is minder bekend bij toeristen, maar u vindt er wel dezelfde winkels als rondom Fifth Avenue. Ook hier zijn alle bekende merken zoals Victoria’s Secret, Aldo en Sephora gevestigd. Deze winkels vindt u voornamelijk op Lexington Avenue, vanaf 62nd Street naar beneden. Het bekende warenhuis Bloomingdale’s is te vinden op 59th Street, tussen 3rd en Lexington Avenue.

Winkelen in Upper East Side in NYC - Window Shopping Winkelen in Upper East Side in NYC - Fifth Avenue

Op sjiek

Mensen met een ruimer budget of degenen die gewoon even willen genieten van de klasse die de wijk uitstraalt, gaan naar Madison Avenue. Hier zijn de duurste designers te vinden, in prachtige panden en met adembenemende etalages. Lanvin, Oscar de la Renta, Christian Louboutin, Dolce & Gabbana… Stuk voor stuk zijn de winkels een lust voor het oog.

Winkelen in Upper East Side Winkelen in Upper East Side in NYC - Etalages

Thrift shopping

Gaat u voor de echte ‘New York experience’? Ga dan ‘thrift shopping’! De Upper East Side staat bekend om de talloze ‘thrift shops’, oftewel winkels met tweedehands producten. De meeste van deze winkels zijn te vinden vanaf 80th Street omhoog tussen 2nd & 3rd Avenue. Thrift shopping groeit inmiddels uit tot een ware rage. Veel thrift shops schenken hun opbrengst aan goede doelen, stichtingen en organisaties. Zo kunt u naar leuke spulletjes zoeken bij de ‘Arthritis Thrift Shop’ (3rd & 81st Street) of uw steentje bijdragen bij de ‘Cancer Care Thrift Shop’ (3rd & 82nd Street). In eerste instantie wellicht niet uitnodigend, maar even goed zoeken loont echt de moeite! Ook Chanel-jasjes, Prada-jurkjes en Jimmy Choo’s zijn volop in deze winkels te vinden!

Roosevelt Island Tramway

Vanuit de Upper East Side kunt u de kabelbaan naar Roosevelt Island nemen om vanaf daar te genieten van de skyline van Manhattan. U vindt de Roosevelt Island Tramway op 2nd Avenue ter hoogte van 60th Street. Tussen 6.00 uur ’s ochtends en 2.00 uur ’s nachts (3.00 uur in het weekend) vertrekt hij iedere 15 minuten. Vergeet niet om ook een bezoekje te brengen aan het nieuwe Four Freedoms Park, opgedragen aan President Roosevelt dankzij zijn bekende Four Freedoms speech in 1941. Het park is dagelijks geopend van 9.00 tot 19.00 uur, met uitzondering van dinsdag.

Winkelen in Upper East Side in NYC - Roosevelt Tram Winkelen in Upper East Side in NYC - Straatbeeld

Dorstlessers

Even bijkomen van het shoppen? Bezoek dan een van deze tentjes:

  • Ladurée, Madison Avenue & 70th Street, voor de heerlijke macarons
  • Two little Red Hens, 2nd Avenue & 86th Street, beroemde bakkerij met heerlijke cupcakes
  • Juice Generation, Lexington Avenue & 63rd Street, voor gezonde sapjes en verfrissende smoothies

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets