Winkelen in Upper East Side

Winkelen in Upper East Side in New York

Shoppen in de Upper East Side in New York; het ligt minder voor de hand dan winkelen op Fifth Avenue. Toch is het een aanrader om even een kijkje in deze buurt te nemen! De Upper East Side is gelegen in Manhattan tussen 59th en 96th Street, aan de oostkant van Central Park. In totaal beslaat het gebied zo’n 4,7 kilometer. De Upper East Side staat voornamelijk bekend om haar chique karakter. Vlakbij Central Park, op Fifth Avenue, kunt u de prachtige brownstonehuizen en winkels van de luxe merken bewonderen.

Contents

Winkels en musea

Het deel van Fifth Avenue direct naast Central Park wordt ook wel ‘Museum Mile’ genoemd, vanwege de vele musea die hier gevestigd zijn, zoals het Guggenheim Museum en het Metropolitan Museum. Een museumbezoekje zou u prima kunnen combineren met een middag winkelen in de Upper East Side. Of ga juist lekker shoppen na een rustig ochtendje in Central Park, want hier is voor elk wat wils.

Dezelfde merken, minder drukte

In tegenstelling tot het bekende winkelgebied rondom Fifth Avenue (het stuk net onder de Upper East Side) is dit een rustige wijk. De Upper East Side is minder bekend bij toeristen, maar u vindt er wel dezelfde winkels als rondom Fifth Avenue. Ook hier zijn alle bekende merken zoals Zara en Sephora gevestigd. Deze winkels vindt u voornamelijk op Lexington Avenue, vanaf 62nd Street naar beneden. Het bekende warenhuis Bloomingdale’s is te vinden op 59th Street, tussen 3rd en Lexington Avenue.

Winkelen in Upper East Side in NYC - Window Shopping Winkelen in Upper East Side in NYC - Fifth Avenue

Op sjiek

Mensen met een ruimer budget of degenen die gewoon even willen genieten van de klasse die de wijk uitstraalt, gaan naar Madison Avenue. Hier zijn de duurste designers te vinden, in prachtige panden en met adembenemende etalages. Lanvin, Oscar de la Renta, Christian Louboutin, Dolce & Gabbana… Stuk voor stuk zijn de winkels een lust voor het oog.

Winkelen in Upper East Side - sfeer Winkelen in Upper East Side in NYC - Etalages

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets