Long Island City in New York

Long Island City in New York

Long Island City in New York ligt ten oosten van Manhattan, aan de East River. Het staat bekend om de parken langs de waterkant, de levendige kunstscene en de continue vernieuwing en verandering. Maar het is vooral ook een goed budget-alternatief voor een verblijf in Manhattan. Met de metro kost het u slechts een kwartiertje reistijd tussen de twee stadsdelen.

Verborgen Kunst

Hoewel Long Island City een hoge concentratie aan galeries, kunstinstellingen en studioruimte heeft, is dit niet per se aan de oppervlakte zichtbaar. Een van de kunstorganisaties die wat minder verstopt is, is MoMA PS1. Eigenlijk is het meer een grote expositieruimte, waar veel ruimte is voor moderne kunst en experiment. Bent u in de zomer op Long Island en houdt u van kunst én muziekfestivals? Iedere zomer organiseert MoMA PS1 de Warm Up Sessions. Dit houdt in dat u iedere zaterdag in de buitenlucht kunt genieten van muziek in telkens wisselende genres, in een artistieke omgeving. Na een bezoek aan MoMA PS1 is het slechts een minuut of zeven lopen naar The Creek and The Cave: een California-style Mexicaans restaurant (met ook prima burgers op de kaart), een lounge (met optredens van stand-up en andere komieken) en vooral: een gezellige patio waar u zeker de lekkere, betaalbare Margarita’s en nacho’s moet proberen.

Long Island City in NYC - MoMa PS1 Long Island City in NYC - Gantry Park

Overnachten in Long Island City

Long Island City is niet per se een wijk waar u voor de gezelligheid doorheen struint. Dat wil zeggen: nóg niet, want deze wijk is in opkomst. Momenteel wordt er druk gebouwd. Te beginnen aan de waterkant, maar dit zal steeds verder naar binnen toe uitbreiden. Er worden met name veel hotels gebouwd, die prima tarieven bieden. Hotel Ravel is er een om te noemen, met goed eten en een prachtig uitzicht. Ook een aanrader is The Paper Factory. Inderdaad: een voormalig papierfabriek, omgebouwd tot een hotel met kamers in een moderne maar toch knusse New York City-sfeer. Bent u op zoek naar de ware New York-beleving dan zou ik u altijd aanraden om tijdens uw trip in Manhattan te verblijven, maar wanneer dit geen optie is, dan is Long Island City een prima alternatief. Het is het dichtst bij Manhattan, en de hotels hier hebben een ideale prijs-kwaliteitverhouding.

Long Island City in New York Buildings long island city

Roosevelt Island Tramway

Wilt u van Long Island City naar Manhattan en heeft u niet per se haast? Loop dan eens van Long Island City via de Roosevelt Bridge naar Roosevelt Island. Schiet een paar mooie plaatjes langs de waterkant, terwijl u richting de Roosevelt Island Tramway loopt. Dit is een gondelbaan, waarmee u voor $ 2,75, of met de Unlimited MetroCard zelfs gratis een ritje naar Manhattan maakt. Een bijzondere én goedkope manier om uw bestemming te bereiken!

Erics Tip: Long Island City is behoorlijk veilig, maar het is er ook erg rustig op straat. Houd hier rekening mee. Het kan om die reden namelijk wel onveilig vóelen, dus ik zou u niet aanraden om hier ‘s avonds alleen rond te lopen.

Long Island City trein Long Island City in New York Roosevelt Island

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets