Long Island City in New York

Long Island City in New York

Long Island City (LIC) in New York ligt ten oosten van Manhattan, aan de East River. Deze buurt in Queens staat bekend om de goedkope hotels, de levendige kunstscene en de parken langs de waterkant, waarvandaan u uitzicht heeft op de Manhattan skyline. Long Island City hotels zijn een goed budget-alternatief voor een verblijf in Manhattan. Het duurt slechts een kwartier om met de metro van Long Island City naar Manhattan te reizen.

Contents

Bezienswaardigheden in Long Island City

Long Island City zal niet als eerste in u opkomen wanneer u aan New York denkt, toch zijn er een aantal plekken die leuk zijn om te bezoeken.

MoMA PS1

MoMA PS1 in Long Island City is een onderdeel van het Museum of Modern Art in Manhattan. In deze expositieruimte worden experimentele kunstwerken tentoongesteld van opkomende kunstenaars. Bent u in de zomer op Long Island en houdt u van kunst én muziekfestivals? Iedere zomer organiseert MoMA PS1 de Warm Up Sessions. Dit houdt in dat u iedere zaterdag in de buitenlucht kunt genieten van muziek in telkens wisselende genres, in een artistieke omgeving.

Waterkant van Long Island City

Doordat Long Island City gelegen is aan de East River, kunt u hier langs de waterkant lopen en ondertussen genieten van het uitzicht over Manhattan en Roosevelt Island. Wandel bijvoorbeeld door Gantry Plaza State Park, waar u onder andere het grote Long Island Sign en het Pepsi-Cola Sign kunt vinden. Bent u in maart of april in New York, breng dan een bezoek aan Hunter’s Point South Park. Hier staat de bloesem in bloei, waar u mooie foto’s van kunt maken met op de achtergrond de skyline.

Silvercup Studios

Long Island City is de plek waar Silvercup Studios te vinden is. Hier zijn studios te vinden waar films en series in worden opgenomen. Silvercup is een van de belangrijkste opnamefaciliteiten geweest voor series als Sex And The City, The Sopranos en Gossip Girl. Daarnaast is het ook een iconisch gebouw door het grote logo op het dak, dat onder andere vanaf metrostation Queensboro Plaza te zien is.

Long Island City in NYC - MoMa PS1 Long Island City in NYC - Gantry Park

Bereikbaarheid Long Island City

Reizen van Manhattan naar Long Island City en andersom is erg gemakkelijk. Naar de buurt in Queens lopen meerdere metrolijnen en doordat Long Island City aan het water is gelegen, kunt u ook de NYC ferry nemen.

Metro naar Long Island City

De buurt ligt net buiten Manhattan waardoor het iets afgelegen ligt, maar erg goed te bereiken. Veel LIC hotels liggen in de buurt van een metrostation, waarvandaan u maar een halte verwijderd bent van Manhattan en binnen 15 minuten op Times Square kunt staan.

Ook wanneer u op JFK Airport aankomt kunt u met de JFK AirTrain snel naar Long Island City reizen. De AirTrain brengt u naar het metrostation Jamaica Center, waar u over kunt stappen op metrolijn E. Deze lijn gaat in de richting van Manhattan en komt door Long Island City.

NYC Ferry

Een goedkope en gemakkelijke manier om van en naar Long Island City te reizen is met de NYC ferry. Vanaf deze New York ferry heeft u tijdens de oversteek een geweldig uitzicht op de skyline en kunt u verschillende delen van Manhattan gemakkelijk bereiken. Er zijn verschillende routes die u van Long Island City naar Manhattan brengen. Wanneer u terugkeert met de NYC ferry naar Long Island City, dan kunt u opstappen bij verschillende haltes in Manhattan.

Overnachten in Long Island City

Hotels in Long Island City zijn een voordelige optie voor uw trip naar New York. De meeste hotels bevinden zich in Dutch Kills, dit is een wijk in Long Island City. Vroeger was deze buurt de thuisbasis van vele fabrieken, waarvan sommige een nieuwe bestemming krijgen, zoals dat van een hotel.

In Long Island City kan ik Hotel Ravel aanraden, met goed eten en een prachtig uitzicht over de skyline en op Roosevelt Island. Andere goedkope hotels in de buurt van de metro zijn het Sonder the Dutch en Hyatt Place Long Island City. Als u op zoek bent naar iets kunstzinnigs, dan is Aloft Long Island City een goede plek om te verblijven. Het LIC hotel heeft een dakterras waar u van het uitzicht over de skyline kunt genieten.

Bent u op zoek naar de ware New York-beleving dan zou ik u altijd aanraden om tijdens uw trip in Manhattan te verblijven, maar wanneer dit geen optie is, dan is Long Island City een prima alternatief. Het is het dichtst bij Manhattan, en de hotels hier hebben een ideale prijs-kwaliteitverhouding.

Long Island City in New York Buildings long island city

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets