Nieuwjaarsdag in New York 01-01-2022

Nieuwjaarsdag in New York

Wilt u Nieuwjaar vieren in New York? Dat is een geweldige start van het nieuwe jaar! Maar wat heeft New York te bieden op 1 januari? U kunt kiezen uit allerlei activiteiten: een frisse neus halen op de schaatsbaan (of in het water!), een museum bezoeken, heerlijk brunchen, winkelen of juist genieten van prachtig uitzicht vanaf het Top of the Rock!

Oudejaarsavond in New York

Veel mensen gaan feestend het nieuwe jaar in. Op Oudejaarsavond in New York zijn er veel feesten en activiteiten in de stad. Om bij te komen van Oudejaarsavond, zijn de meeste mensen vrij op Nieuwjaarsdag. Bent u in New York op Nieuwjaarsdag en heeft u uw roes uitgeslapen? Dan is het weer tijd om de stad in te gaan! Check mijn New York kalender voor januari om te zien wat u allemaal kunt doen op Nieuwjaarsdag of lees hieronder mijn tips.

Activiteiten Nieuwjaar in New York

U kunt veel ondernemen op Nieuwjaarsdag in New York. Bijna alles is open en vanwege het nieuwe jaar worden er ook nog extra activiteiten georganiseerd in de stad.

Brunchen

Brunchen op Nieuwjaarsdag is ontzettend populair in New York! Het is dan ook van belang dat u van tevoren reserveert. Een leuk idee voor een brunch is de Onbeperkte Mimosa Brunch op mijn favoriete boot: de Bateaux. Of ga voor de Champagne Brunch Cruise. Als u liever gaat lunchen is deze Nieuwjaarsdag Lunch Cruise een goede optie. Na de brunch of lunch kunt u, net zoals veel New Yorkers, een bezoekje brengen aan de bioscoop. Persoonlijk zou ik kiezen voor de AMC of de Regal op 42nd Street.

Bezoek Parken en Musea

Na Oudejaarsavond is het heerlijk om op Nieuwjaarsdag een frisse neus te halen! U kunt bijvoorbeeld gaan schaatsen op een van de schaatsbanen in New York bij Rockefeller Center, Bryant Park of Central Park. Of maak op Nieuwjaarsdag een wandeling in Central Park. U kunt dan ook de Central Park Zoo bezoeken. Alle dierenparken, behalve de Bronx Zoo, zijn geopend op Nieuwjaarsdag.

De meeste musea in New York zijn op Nieuwjaarsdag geopend, maar het Met zal gesloten zijn. Bezoek bijvoorbeeld het vernieuwde MoMA of het American Museum of Natural History. Als het buiten erg koud is, is het leuk om een museum te bezoeken. Waarschijnlijk hebben dan meer mensen dit idee en kan het erg druk zijn!

Nieuwjaarsdag in New York - Schaatsen in Central Park Nieuwjaarsdag in New York - American Museum of Natural History

Shoppen op Nieuwjaarsdag

Heeft u zin om te winkelen? Dat kan! De meeste winkels zijn namelijk geopend. U kunt ook tickets kopen voor de bus naar Woodbury Common in New York om te winkelen in deze outlet. Vergeet niet om een lege koffer mee te nemen, zodat u genoeg koopjes kunt scoren!

Uitzicht vanaf Top of the Rock

Wilt u genieten van een adembenemend uitzicht op deze eerste dag van het nieuwe jaar? Bezoek dan het observatiedek van Top of the Rock! U heeft het beste zicht op de stad bij helder weer. Het is verstandig om u goed te kleden op de kou. Vanwege de hoogte is het extra koud op het observatiedek.

Nieuwjaarsdag in New York - Uitzicht vanaf Top of the Rock Nieuwjaarsdag in New York - Top of the Rock bij Zonsondergang

Bezoek een Broadway Musical

Er zijn veel Broadway musicals op Nieuwjaarsdag. Na een drukke dag vol met brunchen, schaatsen of rondwandelen, is het bezoeken van een Broadway show het perfecte einde van de eerste dag van januari. U kunt relaxen en bijkomen van oudejaarsavond. Let op dat sommige shows niet opgevoerd worden, dus controleer dit van tevoren. Daarnaast wordt er in de David Geffen Hall van het Lincoln Center ieder jaar het concert Salute to Vienna gehouden. Dit is ook zeker de moeite waard!

Nieuwjaarsduik

Wilt u een Nieuwjaarsduik maken? Of kijkt u liever toe hoe anderen het koude water trotseren? Ga dan naar de jaarlijkse Nieuwjaarsduik die wordt georganiseerd door de Coney Island Polar Bear Club! Het evenement op Coney Island is zo populair dat het ieder jaar de kranten en nieuwsuitzendingen haalt. Een echte aanrader als u over uw kater heen wilt komen!

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets