Paasweekend deal: tot 30% extra korting op de New York Pass + 1 extra dag Hop-on Hop-off bus!
Klik en bestel vandaag de New York Pass hier!

Menu
Hedwig and the Angry Inch op Broadway Tickets

Hedwig and the Angry Inch op Broadway Tickets

Hedwig and the Angry Inch op Broadway

Bespaar op uw Hedwig and the Angry Inch op Broadway tickets door ze te kopen voordat u naar New York gaat. Het online kopen van theatertickets is makkelijk en veilig, en bespaart bovendien tijd. Hedwig and the Angry Inch gaat over Hedwig Robinson, een transseksuele vrouw uit Oost-Berlijn en leadzangeres van een rockband. De musical is een remake van de off-broadwayversie uit 1998, bedacht en destijds gespeeld door John Cameron Mitchell. In 2001 is de musical verfilmd, deze verfilming is genomineerd voor een Golden Globe. De muziek, die een pittige mix is van punk, rock en pop, is van Stephen Trask. Na de première van de Broadwayshow in 2014 is Hedwig and the Angry Inch genomineerd voor acht Tony Awards, waarvan het er vier ook daadwerkelijk heeft gewonnen. De musical heeft verschillende bekende acteurs aan weten te trekken om de hoofdrol te spelen.

Deze show is helaas afgelopen

Bekijk hier een aantal andere musicals

Een onstuimig liefdesverhaal

Als publiek bevindt u zich bij het concert van rockband The Angry Inch, de band achter Hedwig. De band is vernoemd naar Hedwigs eigen ‘angry inch’, een overblijfsel van haar deels mislukte geslachtsoperatie. Ze geven een eenmalig concert in een Broadwaytheater als wraak op Hedwigs ex Tommy Gnosis, die tegelijk optreedt op Times Square met nummers die hij samen met haar heeft geschreven. Gedurende de avond wordt Hedwigs rauwe levensverhaal langzaam duidelijk. Ze is als Hansel opgegroeid in Berlijn en hier verliefd geworden op een Amerikaanse soldaat. Om met hem mee te kunnen naar Amerika moeten ze trouwen. Dit is alleen mogelijk als Hansel een geslachtsoperatie ondergaat en met het paspoort van zijn moeder Hedwig tot vrouw transformeert. Eenmaal in Amerika wordt Hedwig al snel door de soldaat gedumpt en verloopt ook de rest van haar liefdesleven onstuimig…

Hedwig and the Angry Inch op Broadway - Rebecca Naomi Jones Hedwig and the Angry Inch op Broadway - Darren Criss

Pruiken, make-up en rock-’n-roll

Het decor bestaat uit attributen die volgens het verhaal restanten zijn van ‘Hurt Locker: The Musical’. Deze musicalversie van de bekende film zou na één show zijn gestopt. Het toneel lijkt op een Iraaks oorlogsgebied na de invasie, met de resten van een gebombardeerde auto als centraal object. Misschien vindt u onder uw stoel zelfs een programmaboekje van deze niet-bestaande musical, aangezien de regisseur van Hedwig and the Angry Inch er alles aan heeft gedaan om de setting zo echt mogelijk te laten lijken, inclusief ‘officiële’ programmaboekjes van The Hurt Locker.

De band ziet er door de hoeveelheid make-up en pruiken niet echt uit als een klassieke rockband, maar de muziek doet niet onder voor een echt punkrock concert. De nummers zijn heftig, maar erg goed uitgevoerd. Volgens Rolling Stone Magazine is het zelfs de beste rock-’n-roll-musical ooit. Zowel Hedwig als haar verlegen man Yitzhak, gespeeld door een vrouw, zingen de sterren van de hemel met aanstekelijke nummers. Zij zijn de enige twee acteurs in de musical en worden alleen begeleid door een aantal bandleden.

Hedwig and the Angry Inch op Broadway - De Musical

Hoe koopt u kaartjes voor Hedwig and the Angry Inch?

Via de link hieronder is het heel makkelijk om kaartjes te bestellen voor Hedwig and the Angry Inch. Het is slim om dit te doen voor u naar New York gaat. Het zal u tijd besparen en daarnaast hoeft u zich geen zorgen te maken over een run op de kaartjes. Veel Broadwaymusicals zijn erg populair en daarom vaak snel uitverkocht. Ik raad u dan ook aan om tickets te bestellen via de website hieronder. Er zijn geen service- of verzendkosten (bij e-tickets). U kunt de tickets ook gratis afhalen in New York.

Informatie over de show

  • De voorstelling is in verband met het heftige taalgebruik en de volwassen onderwerpen niet geschikt voor kinderen onder de 16 jaar. Kinderen onder de 4 jaar zijn niet toegestaan in het theater.
  • Locatie: Belasco Theatre, 111 West 44th Street
  • Duur: 1 uur en 45 minuten

Comments are closed.

Erics New York Download de gratis app in de App Store
App store Google play
Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets