Het weer in New York

Het weer in New York

Het weer in New York is duidelijk afgebakend per seizoen. Ik krijg vaak de vraag wat de weersvoorspellingen zijn voor een bepaalde reisperiode. Om daarachter te komen, kunt u het best het weerbericht checken voor u op reis gaat. Het weer in New York kan namelijk erg verschillen per dag. Ik heb een aantal tips op een rijtje gezet om u zo goed mogelijk voor te bereiden op uw trip, ongeacht het seizoen waarin u reist.

Contents

Verschillende seizoenen

De verschillende seizoenen zijn als volgt:

Winter: december tot en met maart
Lente: maart tot en met juni
Zomer: juni tot en met september
Herfst: september tot en met december

Winter in New York

Winter in New York begint halverwege december en duurt tot half maart. In december is het nog niet echt volop winter en in tegenstelling tot wat de meeste films laten zien, sneeuwt het meestal ook niet tijdens kerstmis in New York. De koude en échte winter begint meestal in januari of februari. Dit zijn de koudste maanden van het jaar en u zult waarschijnlijk sneeuw in New York zien. Misschien komt er zelfs een sneeuwstorm waardoor alles in de stad wordt stilgezet, inclusief uw vlucht als u heel veel pech heeft.

Hoe te kleden in de winter

Weet u niet zeker wat voor kleding u moet dragen in New York? Hét geheim voor een fijne tijd in New York in de winter is laagjes dragen. Het is vooral erg handig wanneer u naar bezienswaardigheden gaat en steeds van buiten naar binnen — waar de heater aanstaat — moet. Vergeet niet uw handschoenen, een muts en goede winterboots mee te nemen, vooral als het sneeuwt.

Erics Tip: “In januari en februari kan het erg koud zijn in New York. Ook de wind kan snijdend koud zijn en New Yorkers hebben het dan ook vaak over de windchillfactor (gevoelstemperatuur), die -15 graden kan zijn terwijl het eigenlijk -5 graden is. Op zulke dagen doe ik graag binnenactiviteiten. De Hop-on Hop-off bus is een goede optie voor sightseeing en u kunt ook een bezoek brengen aan een van de vele musea. In de avond is er niks leukers dan een sportwedstrijd kijken in Madison Square Garden (binnen!) van bijvoorbeeld de Rangers of de Knicks. Ook met een Broadwaymusical gaat u een heerlijk warme avond tegemoet.”

Het weer in New York - Winter

Lente in New York

Lente in New York begint halverwege maart en duurt tot half juni. Het begin van de lente is een van de lastigste seizoenen om uw koffer te pakken, aangezien het best fris kan worden en u misschien een warme jas nodig heeft in maart. In april zijn er meestal al wat warmere dagen.

Hoe te kleden in de lente in New York

U heeft zeker een jas nodig en misschien moet u zelfs een paraplu meenemen. Hou het weerbericht goed in de gaten.

Het weer in New York - Lente

Zomer in New York

Zomer in New York begint halverwege juni en het kan dan erg warm worden, tropisch zelfs. Het is belangrijk om gehydrateerd te blijven en zonnebrandcrème op te doen. Dit is vooral cruciaal voor kinderen en als u met een van de sightseeing cruises in New York gaat varen.

Om de hitte te verslaan en verlichting te vinden van het plakkerige weer, wilt u misschien een duik nemen in koel water. Dit is echter niet mogelijk in Manhattan, dus het kiezen van een hotel met zwembad is de handigste manier om te ontspannen na een dag sightseeing.

Hoe te kleden in de zomer in New York

Zelfs als u vanwege de hitte het liefst een short en flipflops draagt, zijn er een aantal dingen die u moet onthouden. Flipflops zijn niet de meest comfortabele schoenen om te dragen als u gaat wandelen in de stad. Daarnaast is het niet in alle restaurants toegestaan om shorts te dragen. De airco kan ook erg koud aanvoelen, waardoor u misschien zelfs een jas nodig hebt. Gaat u naar het Financial District? Daar zal het altijd koeler zijn dankzij de hoge gebouwen. Als u een boottocht gaat maken, vergeet dan niet om uzelf goed tegen de zon te beschermen. In een lekker briesje kunt u gemakkelijk verbranden.

Het weer in New York - Zomer

Herfst in New York

Herfst begint halverwege september en duurt tot half december. In het begin van het seizoen is het nog warm, maar in de avonden kan het afkoelen.

Hoe te kleden in de herfst in New York

Ook in de herfst heeft u een warme jas of sweater nodig voor de koelere dagen en de avonden. Overdag kan het nog aardig warm worden.

Erics Tip: “Dit is een van mijn favoriete seizoenen. Het is niet te warm, maar ook niet te koud. De kans op regen wordt groter, maar u kunt nog steeds buiten zitten en genieten van het weer op bijvoorbeeld een New Yorkse rooftopbar. Daarnaast is Central Park heel mooi in de herfst.”
Hulp nodig bij wat u moet inpakken? Schrijf u hieronder in voor mijn tweewekelijkse nieuwsbrief.

Het weer in New York - Herfst

Wat voor soort weer heeft New York?

De verschillende seizoenen bepalen het weer in New York. De winters zijn meestal koud en de zomers warm en vochtig.

Wat is de beste maand om New York te bezoeken?

De lente en herfst bieden de meest aangename temperaturen. Bekijk mijn tips om het meeste uit uw reis te halen, ongeacht het seizoen.

Wat is de koudste maand in New York?

Januari is meestal de koudste maand in NYC. De kans is groot dat u in januari of februari sneeuw zult ervaren in New York.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets