Queens in New York

Queens in New York

Queens in New York is een van de vijf stadsdelen (boroughs) van New York City. Het bestaat uit onder andere Long Island City, Astoria en Flushing. Queens ligt ten oosten van Manhattan en onder Brooklyn. In Queens wonen ruim 2.3 miljoen mensen, het is daarmee qua bevolking het twee na grootste stadsdeel van New York City. Er zijn meerdere plekken de moeite waard om te bezoeken. En sportliefhebbers mogen deze wijk zeker niet overslaan!

Contents

Buurten van Queens

Queens is erg groot en een deel is niet zo interessant voor mensen die New York voor het eerst bezoeken. Er zijn echter een paar plekken die leuk zijn om te bezoeken wanneer u de bezienswaardigheden in Manhattan allemaal al kent. U kunt er ook voor kiezen om een bustour naar The Bronx, Queens en Brooklyn te boeken, die u de hoogtepunten van deze wijken laat zien.

Long Island City

Long Island City in New York is de buurt in Queens die aan het water ligt en vanwaar u dus een mooi uitzicht heeft op de skyline van Manhattan. Verwar Long Island City niet met Long Island, het langgerekte eiland dat ten oosten van New York ligt. Long Island City is een prima plek om een hotel te zoeken als u de hoge prijzen van Manhattan wilt vermijden. De hotels in Long Island City zijn goed bereikbaar per metro en de gemiddelde prijs per nacht is er relatief laag.

Ook voor kunstliefhebbers is er iets te vinden in Long Island City. Hier ligt MoMA PS1, onderdeel van het bekende Museum of Modern Art in Manhattan. MoMA PS1 richt zich volledig op moderne kunst. U komt er met de metro, of met NYC Ferry naar Long Island City of Hunters Point South. (MoMA PS1 is gesloten op dinsdag en woensdag.) Een bezoek aan MoMA PS1 is goed te combineren met een ontbijt, lunch of diner bij de naastgelegen Court Square Diner. Bij deze authentieke Amerikaanse diner ziet u geen toeristen, maar dineert u tussen de New Yorkers.

Astoria

Astoria ligt ten noorden van Long Island City en is daarmee de tweede buurt in Queens die aan de East River grenst. U komt hier eenvoudig met de metro, of te voet over de Roosevelt Island Bridge. In de naastgelegen wijk vindt u LaGuardia Airport. Astoria zelf is een van de meest etnisch diverse wijken in Queens, met inwoners afkomstig uit maar liefst 100 landen. Veel van hen zijn van Braziliaans of Kroatische afkomst. Bent u in Astoria en houdt u van stripboeken? Breng dan een bezoekje aan de Midtown Comics Outlet, waar u duizenden stripboeken, action figures en andere items vindt.

Queens in New York - Corona Park Queens in New York - MoMA PS1

Flushing

Flushing ontleent zijn naam aan het Nederlandse ‘Vlissingen’. Er woont een grote Chinese gemeenschap in Flushing, dit gebied wordt ook wel het ‘echte’ Chinatown genoemd. In tegenstelling tot de gelijknamige buurt in Manhattan is Chinatown in Queens totaal niet gericht op toeristen, maar echt op de lokale Chinese bewoners. Maar liefst 55% van de inwoners van deze wijk is namelijk van Aziatische afkomst. Het is een van de grootste en snelstgroeiende Chinatowns ter wereld en een hele unieke plek in New York. Tijdens het Chinese Nieuwjaar kunt u een enorme Lunar New Year Parade zien in Flushing. Neem metrolijn 7 helemaal naar het eindpunt (Flushing Main St) en u staat er meteen middenin. Houd er wel rekening mee dat u hier met uw Engels niet ver komt!

Ook in Flushing Meadows vindt u Corona Park, met daarin de Unisphere: een grote metalen wereldbol die u misschien weleens op foto’s heeft gezien. De globe heeft een doorsnede van ruim 36 meter en is daarmee de grootste ter wereld. Deze metalen constructie is gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1964. In het park eromheen liggen ook de US Open-stadions, het is leuk om op een mooie dag doorheen te wandelen. Om er te komen neemt u metrolijn 7 naar Mets-Willets Point, het park ligt hier vlakbij.

Jamaica

Als u naar New York vliegt, is de kans groot dat uw verblijf in de wijk Jamaica begint. Hier ligt namelijk een van de twee luchthavens van New York: JFK Airport. Het is erg eenvoudig om met de metro, taxi of shuttlebus van JFK naar Manhattan te reizen.

Hotels in Queens

Als u een budgetvriendelijk hotel zoekt, is Long Island City in Queens een prima optie. Het is geen hele gezellig buurt, maar het is goede uitvalsbasis voor een bezoek aan New York. Long Island City is veilig en met een van de vele metrolijnen die hier komen staat u in een kwartier in hartje Manhattan. Ik raad een hotel in Long Island City dan ook aan iedereen aan die de hotels in Manhattan te duurt vindt en toch op een gunstige locatie wil verblijven.

Sportwedstrijden in Queens

Queens staat bekend om haar sportevenementen. Naast de jaarlijkse New York Marathon die ook door dit stadsdeel gaat, staat er het stadion van de Mets genaamd Citi Field. De New York Mets is de tweede honkbalclub van New York (achter de New York Yankees). De New York City FC heeft ook wedstrijden in het stadion. Ook is Queens het thuis van de US Open tennis dat elk jaar in Flushing Meadows wordt gespeeld.

Queens in New York - US Open Queens in New York - Citi Field Stadium

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets