Queens New York

Queens in New York

Queens is een van de vijf stadsdelen (boroughs) van New York. Queens ligt ten oosten van Manhattan en onder Brooklyn. In Queens wonen ruim 2.3 miljoen mensen, het is daarmee qua bevolking het twee na grootste stadsdeel van New York City. Queens is ruim 283 vierkante kilometer groot en is daarmee het grootste stadsdeel qua oppervlakte.

Wat te doen in Queens

Queens is erg groot en het grootste gedeelte is niet zo interessant voor toeristen. Er zijn echter een paar plekken die leuk zijn om te bezoeken wanneer u de bezienswaardigheden in Manhattan allemaal al kent. U kunt er ook voor kiezen om een bustour naar The Bronx, Queens en Brooklyn te boeken, die u de hoogtepunten van deze wijken laat zien.

Chinatown in Queens

Er is een vrij grote Chinese buurt in Flushing, die ook wel het ‘echte’ Chinatown wordt genoemd. In tegenstelling tot de gelijknamige buurt in Manhattan is Chinatown in Queens totaal niet gericht op toeristen, maar echt op de lokale Chinese bewoners. Het is een van de grootste en snelstgroeiende Chinatowns ter wereld en een hele unieke plek in New York. Neem metrolijn 7 helemaal naar het eindpunt (Flushing Main St) en u staat er meteen middenin. Houd er wel rekening mee dat u hier met uw Engels niet ver komt!

Corona Park

Ook in Flushing Meadows vindt u Corona Park, met daarin de Unisphere: een grote metalen wereldbol die u misschien weleens op foto’s heeft gezien. De globe heeft een doorsnede van ruim 36 meter en is daarmee de grootste ter wereld. Deze metalen constructie is gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1964. In het park eromheen liggen ook de US Open-stadions, het is leuk om op een mooie dag doorheen te wandelen. Om er te komen neemt u metrolijn 7 naar Mets-Willets Point, het park ligt hier vlakbij.

Queens in New York - Corona Park Queens in New York - MoMA PS1

MoMA PS1

Ook voor kunstliefhebbers is er iets te vinden in Queens. In Long Island City ligt MoMA PS1, onderdeel van het bekende Museum of Modern Art in Manhattan. MoMA PS1 richt zich volledig op moderne kunst. U komt er met de metro, of met NYC Ferry naar Long Island City of Hunters Point South. (MoMA PS1 is gesloten op dinsdag en woensdag.) Een bezoek aan MoMA PS1 is goed te combineren met een ontbijt, lunch of diner bij de naastgelegen Court Square Diner. Bij deze authentieke Amerikaanse diner ziet u geen toeristen, maar dineert u tussen de New Yorkers.

Hotels in Queens

Als u een budgetvriendelijk hotel zoekt, is Long Island City in Queens een prima optie. Het is geen hele gezellig buurt, maar het is goede uitvalsbasis voor een bezoek aan New York. Long Island City is veilig en met een van de vele metrolijnen die hier komen staat u in een kwartier in hartje Manhattan. Ik raad een hotel in Long Island City dan ook aan iedereen aan die de hotels in Manhattan te duurt vindt en toch op een gunstige locatie wil verblijven.

Sport

Queens staat bekend om haar sportevenementen. Naast de jaarlijkse New York Marathon die ook door dit stadsdeel gaat, staat er het stadion van de Mets. De New York Mets is de tweede honkbalclub van New York (achter de New York Yankees) en heeft in 2010 haar nieuwe stadion, Citi Field, geopend. Ook is Queens het thuis van de US Open tennis dat elk jaar in Flushing Meadows wordt gespeeld.

Queens in New York - US Open Queens in New York - Citi Field Stadium

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets