Erics New York Download de gratis app in de App Store
App storeGoogle play
Fotograferen

Fotograferen

Foto's nemen in New York

Foto’s maken in New York is niet zo moeilijk, aangezien het ene na het andere fotomoment zich voordoet in deze fotogenieke stad. En wie wil zijn belevenissen in het prachtige New York City nu niet vastleggen in foto’s? In dit tijdperk van smartphones en social media zijn we het gewend om continu foto’s te maken. Bent u van plan dit ook in New York te doen, dan zijn hier wat tips om rekening mee te houden.

Openbare Gelegenheden

Het beste advies dat ik u kan geven wat betreft het fotograferen op openbare gelegenheden is: gebruik uw gezond verstand. Het is wel zo netjes om even om toestemming te vragen wanneer u ergens wilt fotograferen. Vooral in theaters, schouwburgen, clubs en musea. Bereid u zich wel voor op een afwijzing van uw verzoek.

Pas ook op met het fotograferen in restaurants. Sommige gasten kunnen het misschien niet waarderen om op de foto gezet te worden terwijl ze rustig zitten te eten. Het gerecht op uw bord vastleggen en het vervolgens online posten is niet verboden, maar enkele exclusieve restaurants proberen het wel te ontmoedigen. Een telefooncamera doet een mooi gerecht tenslotte zelden tot z’n recht komen.

Wees ook voorzichtig met fotograferen in winkels. Het wordt over het algemeen niet zo gewaardeerd, en voor u het weet staat er een beveiliger in uw nek te hijgen. Vaak zit er ook een sticker op de deur geplakt waarop staat aangegeven dat het verboden is om uw camera te gebruiken.

Tot slot wil ik u er nog even op wijzen dat er heel wat New Yorkers rondlopen die het niet fijn vinden als u midden op straat een foto van ze maakt. Met name ouders houden er niet zo van als vreemden hun kinderen op de kiek zetten. En dan zijn er nog de daklozen en de Afro-Amerikanen in Harlem, die over het algemeen ook niet staan te popelen als u uw camera op hen richt.

Fotogenieke Locaties in New York

New York vormt een prachtige setting voor het maken van een foto. Vooral Central Park, Brooklyn Bridge, Times Square, Grand Central en Empire State Builiding leveren geheid prachtige plaatjes op.

Of wat dacht u ervan om de camera uit handen te geven, zodat u en uw partner ook eens samen op de foto staan? Maak een wandeltocht door New York met uw persoonlijke fotograaf. Reserveren doet u hier.

Terug

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets