Fotograferen in New York

Foto's nemen in New York

Foto’s maken in New York is niet zo moeilijk, aangezien het ene na het andere fotomoment zich voordoet in deze fotogenieke stad. En wie wil zijn belevenissen in het prachtige New York City nu niet vastleggen in foto’s? In dit tijdperk van smartphones en social media zijn we het gewend om continu foto’s te maken. Bent u van plan dit ook in New York te doen, dan zijn hier wat tips om rekening mee te houden.

Contents

Openbare Gelegenheden

Het beste advies dat ik u kan geven wat betreft het fotograferen op openbare gelegenheden is: gebruik uw gezond verstand. Het is wel zo netjes om even om toestemming te vragen wanneer u ergens wilt fotograferen. Vooral in theaters, schouwburgen, clubs en musea. Bereid u zich wel voor op een afwijzing van uw verzoek.

Pas ook op met het fotograferen in restaurants. Sommige gasten kunnen het misschien niet waarderen om op de foto gezet te worden terwijl ze rustig zitten te eten. Het gerecht op uw bord vastleggen en het vervolgens online posten is niet verboden, maar enkele exclusieve restaurants proberen het wel te ontmoedigen.

Wees ook voorzichtig met fotograferen in winkels. Het wordt over het algemeen niet zo gewaardeerd, en voor u het weet staat er een beveiliger in uw nek te hijgen. Vaak zit er ook een sticker op de deur geplakt waarop staat aangegeven dat het verboden is om uw camera te gebruiken.

Tot slot wil ik u er nog even op wijzen dat er heel wat New Yorkers rondlopen die het niet fijn vinden als u midden op straat een foto van ze maakt. Met name ouders houden er niet zo van als vreemden hun kinderen op de kiek zetten.

Fotogenieke Locaties in New York

Er zijn zoveel dingen te zien in New York en de prachtige bezienswaardigheden van de stad zijn heel fotogeniek. Ga naar Central Park om natuur, mensen en de wolkenkrabbers eromheen te fotograferen. De indrukwekkende Brooklyn Bridge biedt een prachtig uitzicht op de skyline van Manhattan. De felle lichten van Times Square maken het een ideale locatie om foto’s te maken van de drukte van New York City. Of bezoek het iconische Grand Central en Empire State Building voor gegarandeerd prachtige plaatjes.

Of wat dacht u ervan om de camera aan een professionele fotograaf te geven en hem of haar uw foto’s te laten maken? Eindelijk kunnen u en uw partner samen op de foto! Maak een wandeling door New York met een persoonlijke fotograaf.

Boek hier uw tour met een persoonlijke fotograaf

Een privé fotoshoot in New York is de snelste manier om uw New York reis vast te leggen met een professionele fotograaf. Of u het nu alleen doet, met familie of met vrienden, het is een leuke ervaring. Kies een van de beroemde locaties als achtergrond en krijg foto’s van hoge kwaliteit tegen een lage prijs.

Fotografie musea in New York

In New York kunt u verschillende musea over fotografie vinden. Fotografiska is een museum dat de beste foto’s ter wereld tentoonstelt. Hier vindt u niet alleen werken van bekende fotografen, maar ook van opkomend talent. Het museum is tot ‘s avonds laat geopend waardoor u met een glas wijn in uw hand de kunstwerken kunt bekijken. Daarnaast bevindt zich in New York The International Center of Photography, wat een van ‘s werelds meest toonaangevende instituten is. Vergeleken met andere musea in de stad, is dit museum erg klein. Ondanks dat de collectie groot is worden er meestal slecht een of twee collecties geëxposeerd. U vindt hier documentairefotografie tot video-installaties.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets