Reizen naar New York met een handicap

Voorzieningen voor gehandicapten in New York

Reist u naar New York met een handicap? New York is een van de meest toegankelijke steden ter wereld. Het heeft de laatste jaren veel gedaan om toegankelijk te worden. New Yorkers zijn erg attent voor mensen met een handicap en ze zullen vaak aanbieden om te helpen waar ze kunnen. Ik krijg vaak de vraag hoe toegankelijk New York is en ik kan met trots zeggen: erg goed! Ik heb besloten om alle informatie die ik heb te verzamelen, om uw bezoek aan de Big Apple makkelijker te maken. De meeste openbare gebouwen, hotels, winkels en veel restaurants zijn toegankelijk, waardoor deze stad de perfecte plek is om uw vakantie door te brengen.

Contents

Toegankelijke attracties in New York

Hieronder vindt u een lijst van verschillende attracties en tips over hoe u uw trip naar New York het beste kunt plannen.

Observatiedekken in New York

Veel van de topattracties in New York zijn toegankelijk. U zult zonder problemen van het uitzicht kunnen genieten vanaf Top of the Rock, Empire State Building,One World Observatory en Edge Observation Deck. Ze zijn allemaal uitgerust met liften, hellingen en aangepaste toiletten.

Bezienswaardigheden

De meeste attracties in New York zijn toegankelijk. U kunt bijvoorbeeld het Vrijheidsbeeld bezoeken; zowel de ferry als het terrein op Liberty Island zijn geschikt voor rolstoelgebruikers. Met tickets voor het voetstuk kunt u een bezoek brengen aan de binnenkant van het standbeeld en de binnenste sokkel met een lift bereiken, maar het observatiedek buiten heeft een korte trap. Central Park is voor het grootste gedeelte toegankelijk en dat geldt ook voor de Brooklyn Bridge vanaf zowel de Brooklyn- als Manhattan-kant. Het enige gedeelte dat niet toegankelijk is, is de trap die naar DUMBO leidt.

Musea

U kunt de beste musea van New York bezoeken, waaronder het 9/11 Museum, MoMA en The Met. De meeste musea in New York zijn toegankelijk gemaakt, maar er zijn een paar delen van het Intrepid Museum die niet toegankelijk zijn. Sommige musea bieden zelfs gratis rolstoelen voor tijdens uw bezoek.

Boottochten

Het maken van een boottocht is een geweldige manier om de skyline van Manhattan te zien. Controleer bij het boeken of er bij de boottour die u wilt boeken ‘accessible’ vermeld staat. Vermeld bij het invullen van uw gegevens in het veld ‘special requirements’ dat u in een rolstoel zit of dat u een mobiliteitsprobleem heeft. Het personeel zal de benodigde aanpassingen maken tijdens de tour.

Hier kunt u verschillende boottochten bekijken

Helikoptervlucht

Een helikoptervlucht is een geweldige manier om New York vanuit een ander perspectief te zien. De vriendelijke medewerkers helpen u uit uw rolstoel (als u hierin zit) en in de helikopter. U zult een plek voorin krijgen en kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de stad.

Lees meer over de verschillende helikoptervluchten hier

Sport

Het bezoeken van een sportwedstrijd is een erg goed idee tijdens uw verblijf in New York. Alle stadions zijn toegankelijk gemaakt, dus maak u klaar om uw favoriete team aan te moedigen!

Hier vindt u een selectie sportevenementen in New York

Erics Tip: “Als u tickets heeft voor een sportevenement of concert in Madison Square Garden, ga dan naar de 8 Penn ingang op 33rd Street en 8th Avenue voor toegang met voorrang.”

Fietsen

Als u geïnteresseerd bent in fietsen in New York, dan is de elektrische fietstour misschien een leuke optie. U toert door de stad op een e-bike met trapondersteuning, waardoor u een stuk makkelijker de heuvels in Central Park en de straten van Manhattan beklimt.

Boek de elektrische fietstour hier

Zie hier voor de huur van een driewieler

Reizen naar New York met een handicap - Elektrische Fiets Reizen naar New York met een handicap - Voorzieningen

Broadway

Broadwaytheaters in New York zijn de afgelopen jaren beter toegankelijk gemaakt, met een groter aantal services voor bezoekers met een handicap.

 • Rolstoel toegankelijk
  Dit icoon betekent dat deze Broadway-musical rolstoeltoegankelijk is. Neem altijd contact met me op via [email protected] voordat u uw tickets boekt. Op deze manier kan ik ervoor zorgen dat uw plek toegankelijk is met een rolstoel.
 • Ondersteunend luisteren
  Dit icoon betekent dat er luisterhulpmiddelen beschikbaar zijn. Deze zullen helpen om de geluiden op het podium te versterken.
 • T Ondersteunende luisterlus (T)
  Dit icoon betekent dat het theater een ringleidingsysteem heeft.
 • Ondertiteling (CC)
  Dit icoon betekent dat het theater een manier biedt om te volgen wat er op het podium wordt gezegd of gezongen. Het toont ook de geluiden van de uitvoering.
 • Audiodescriptie (AD)
  Dit icoon betekent dat voor mensen die blind of slechtziend zijn, een live of vooraf opgenomen vertelling via een koptelefoon beschikbaar is.

U kunt de tickets voor de Broadway-show van uw voorkeur reserveren en ter plaatse naar de service vragen.

Luchthaventransfers

U kunt een privé-auto huren om van de luchthaven naar de stad te komen. CarmelLimo heeft aangepaste auto’s om uw transfer naar New York zo makkelijk mogelijk te maken. Klik bij het boeken de optie ‘I will need a wheelchair accessible vehicle’ aan. Boek de transfer altijd van tevoren.

Boek hier uw privé airport transfer

Meer informatie over reizen van en naar de luchthaven voor mensen met een beperking vindt u hier voor JFK en hier voor Newark.

Verplaatsen in New York

Bussen in het bijzonder zijn rolstoelvriendelijk en de meeste metrostations zijn uitgerust met liften. De liften zijn soms buiten dienst, dus de bus is een veiligere manier om te reizen.

Metro

Er zijn meer dan 100 toegankelijke metrostations in New York. Deze zijn uitgerust met een lift en de MetroCard-automaten en toegangspoorten zijn toegankelijk. Denk eraan dat kleinere stations misschien niet aangepast zijn en dat ook in een toegankelijk station de liften kapot kunnen zijn. Voor blinden zijn er braillekaarten en tactiele kaarten beschikbaar. Om een zorgeloze vakantie te hebben, raad ik aan om zoveel mogelijk de bus te verkiezen boven de metro.

Bus

Bussen in New York zijn volledig toegankelijk en een goede manier om u in de stad te verplaatsen. Alle bussen hebben hellingen, dus iedereen met een verminderde mobiliteit zal er zonder problemen in kunnen. Het verkeer in New York kan erg druk zijn, dus bussen zijn redelijk langzaam in vergelijking tot de metro. Als u haast heeft, neem dan een taxi.

Hop-on Hop-off bussen

Hop-on Hop-off bussen zijn een van de beste manieren om de stad te ontdekken. De Hop-on Hop-off bussen in New York zijn volledig toegankelijk en alle soorten scootmobielen passen in de bus. Om in of uit te stappen vraagt u de chauffeur of een medewerker om hulp. U kunt in elke bus in- en uitstappen, waardoor u waar voor uw geld krijgt omdat u ook veel bezienswaardigheden kunt bekijken. Zelfs als u niet in staat bent om op het bovendek te komen, zult u ook vanaf het onderste dek de stad zien.

Lees meer en boek uw Hop-on Hop-off bus hier

New Yorkse taxi’s

Zijn taxi’s in New York aangepast? Over het algemeen niet, nee, maar laat u hier niet door ontmoedigen! Veel taxichauffeurs zullen u met alle plezier willen assisteren en u helpen om in de auto te komen. Als u in een rolstoel zit, zal uw chauffeur ervoor zorgen dat deze goed wordt opgeborgen in de kofferbak.

CarmelLimo

Carmel is een betrouwbaar vervoersbedrijf in de stad. Als u een reservering maakt, kunt u aangeven dat u een rolstoelvriendelijk voertuig nodig heeft. Ze bieden transfers aan van en naar het vliegveld, maar ook ritten binnen Manhattan of van en naar andere wijken.

U kunt uw Carmel vervoer hier boeken

PATH-treinen

Als u van en naar New Jersey moet reizen, kunt u de PATH-treinen gebruiken. De grote stations zijn toegankelijk, waaronder 33rd Street, World Trade Center, Hoboken en Newark.

Metro-North Railroad

Als u vanuit Manhattan naar upstate New York wilt reizen, kunt u gebruikmaken van Metro-North Railroad treinen. Sommige stations zijn rolstoeltoegankelijk, zoals Grand Central, Yankees en New Haven. Om te zien welke stations rolstoeltoegankelijk zijn, kunt u de Metro-North Railroad Map bekijken.

LIRR

Long Island Rail Road verbindt Manhattan met Brooklyn, Queens en Long Island. De meeste stations zijn rolstoeltoegankelijk, waaronder Penn Station, Jamaica en East Hampton. Bekijk de kaart om te zien welke stations nog meer rolstoeltoegankelijk zijn.

NJ Transit

New Jersey Transit is het openbaar vervoersnetwerk van de staat New Jersey. Alle bussen zijn rolstoeltoegankelijk, evenals een groot deel van de stations. Dit omvat Penn Station, Newark International Airport en Hoboken.

Rolstoel huren in New York

Er zijn verschillende plekken in New York waar u een rolstoel kunt huren. U kunt hand- en motorisch aangedreven rolstoelen en loophulpmiddelen huren bij Big Apple Mobility. NYC Mobility Rentals is ook een goede optie om een rolstoel te huren. Ze verhuren op korte termijn met bezorg- en ophaalservice.

Als u een scootmobiel nodig hebt in New York raad ik u aan er vooraf één online te reserveren. De scootmobiel wordt volledig opgeladen en inclusief acculader bij uw hotel afgeleverd. U kunt de scooter huren met een minimum van één dag, en maximaal twee weken.

Huur hier uw scootmobiel

Reizen naar New York met een handicap - Metro Reizen naar New York met een handicap - Bus

Hotels

Wanneer u op zoek bent naar een rolstoeltoegankelijke hotelkamer in New York is Hotel Beacon een goede optie. Dit hotel ligt aan de Upper West Side en heeft relatief veel kamers voor mensen met mobiliteitsproblemen. Er zijn ook een aantal metrostations in de buurt. De perrons van het nabijgelegen station 72 St zijn met de lift bereikbaar. Hilton Midtown is een ander hotel met diverse aanpassingen, zoals rolstoeltoegankelijke kamers en luisterhulpmiddelen.

Is New York rolstoelvriendelijk?

Volgens de wet moeten attracties, hotels, winkels, restaurants en metrostations in New York rolstoeltoegankelijk zijn, waardoor de stad een perfecte plek is om uw vakantie door te brengen.

Zijn de metrostations van NYC toegankelijk voor gehandicapten?

Sommige metrostations van NYC zijn toegankelijk, wat betekent dat ze liften hebben, evenals rolstoeltoegankelijke MetroCard-automaten en toegangspoorten. Vind hier een lijst met toegankelijke stations.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets