Erics New York Download de gratis app in de App Store
App storeGoogle play
Voorzieningen voor gehandicapten in New York

Voorzieningen voor gehandicapten in New York

Voorzieningen voor gehandicapten in New York

New York is een van de best aangepaste steden voor gehandicapten ter wereld en het heeft de laatste jaren veel gedaan om toegankelijk te worden. New Yorkers zijn erg attent voor mensen met een handicap en ze zullen vaak aanbieden om te helpen waar ze kunnen. Ik krijg vaak de vraag hoe toegankelijk New York is en ik kan met trots zeggen: erg goed! Ik heb besloten om alle informatie die ik heb te verzamelen, om uw bezoek aan de Big Apple makkelijker te maken. De meeste openbare gebouwen, hotels, winkels en veel restaurants zijn toegankelijk, waardoor deze stad de perfecte plek is om uw vakantie door te brengen.

Dingen om te doen

Hieronder vindt u een lijst van verschillende attracties en tips over hoe u uw trip naar New York het beste kunt plannen.

Toegankelijke attracties

Veel van de topattracties in New York zijn toegankelijk. U zult zonder problemen van het uitzicht kunnen genieten vanaf Top of the Rock, Empire State Building en One World Observatory. Ze zijn allemaal uitgerust met liften, hellingen en aangepaste toiletten. Central Park is voor het grootste gedeelte toegankelijk en dat geldt ook voor de Brooklyn Bridge vanaf zowel de Brooklyn- als Manhattan-kant. Het enige gedeelte dat niet toegankelijk is, is de trap die naar DUMBO leidt.

Musea

U kunt de beste musea van New York bezoeken, waaronder het 9/11 Museum, MoMA en The Met. De meeste musea in New York zijn toegankelijk gemaakt, maar er zijn een paar delen van het Intrepid Museum en Frick Collection die dat niet zijn. Sommige musea bieden zelfs gratis rolstoelen voor tijdens uw bezoek.

Boottochten

Het maken van een boottocht is een geweldige manier om de skyline van Manhattan te zien. Controleer bij het boeken of er bij de boottour die u wilt boeken ‘accessible’ vermeld staat. Vermeld bij het invullen van uw gegevens in het veld ‘special requirements’ dat u in een rolstoel zit of dat u een mobiliteitsprobleem heeft. Het personeel zal de benodigde aanpassingen maken tijdens de tour.

Hier kunt u verschillende boottochten bekijken

Helikoptervlucht

Een helikoptervlucht is een geweldige manier om New York vanuit een ander perspectief te zien. De vriendelijke medewerkers helpen u uit uw rolstoel (als u hierin zit) en in de helikopter. U zult een plek voorin krijgen en kunnen genieten van een prachtig uitzicht op de stad.

Lees meer over de verschillende helikoptervluchten hier

Sport

Het bezoeken van een sportwedstrijd is een erg goed idee tijdens uw verblijf in New York. Alle stadions zijn toegankelijk gemaakt, dus maak u klaar om uw favoriete team aan te moedigen!

Hier vindt u een selectie sportevenementen in New York

Erics Tip: Als u tickets heeft voor een sportevenement of concert in Madison Square Garden, ga dan naar de 8 Penn ingang op 33rd Street en 8th Avenue voor toegang met voorrang.

Fietsen

Als u geïnteresseerd bent in fietsen in New York, dan is de elektrische fietstour misschien een leuke optie. U toert door de stad op een e-bike met trapondersteuning, waardoor u een stuk makkelijker de heuvels in  Central Park en de straten van Manhattan beklimt.

Boek de elektrische fietstour hier

Voorzieningen voor gehandicapten in New York - Elektrische Fiets Voorzieningen voor gehandicapten in New York - Bord bij The Met

Broadway

Broadwaytheaters in New York zijn de afgelopen jaren beter toegankelijk gemaakt, met een groter aantal services voor bezoekers met een handicap.

  • Verminderde mobiliteit
    De meeste gebouwen hebben minstens één in-/uitgang die toegankelijk is voor rolstoelen. De meeste nieuwere theaters hebben ook liften. De toegankelijke stoelen zijn meestal te vinden in de orchestra achterin het theater. Neem vooraf contact op met het theater om er zeker van te zijn dat er aangepaste stoelen beschikbaar zijn.
  • Doof / gehoorproblemen
    Sommige shows zijn getolkt in American Sign Language en er zijn vaak teksten beschikbaar tijdens de show. Neem voor meer informatie contact op met TAP (Theatre Development Fund’s Accessibility Programs): +1-212-912-9770 doorkiesnummer 382
  • Slechtziend en blind
    Ook als u blind of slechtziend bent, kunt u nog steeds van een Broadwayshow genieten. Describe! is een service die u helpt om de show te volgen via speciale geluidsapparatuur en live commentaar. Neem voor meer informatie contact op met HAI: +1-212-284-4100

Stuur me een e-mail op ericvragen@newyork.nl als u wilt dat ik u help bij het vinden van rolstoeltoegankelijke zitplaatsen bij een Broadwayshow.

Luchthaventransfers

U kunt een privé-auto huren om van de luchthaven naar de stad te komen. CarmelLimo heeft aangepaste auto’s om uw transfer naar New York zo makkelijk mogelijk te maken. Klik bij het boeken de optie ‘I will need a wheelchair accessible vehicle’ aan. Boek de transfer altijd van tevoren.

Boek hier uw transfer met privé-auto

Meer informatie over reizen van en naar de luchthaven met een handicap vindt u hier.

Voorzieningen voor gehandicapten in New York - Bord Voorzieningen voor gehandicapten in New York - Bordje metro

Verplaatsen in New York

Bussen in het bijzonder zijn rolstoelvriendelijk en de meeste metrostations zijn uitgerust met liften. De liften zijn soms buiten dienst, dus de bus is een veiligere manier om te reizen.

Metro

Er zijn 110 toegankelijke metrostations in New York. Deze zijn uitgerust met een lift en de MetroCard-automaten en toegangspoorten zijn toegankelijk. Denk eraan dat kleinere stations misschien niet aangepast zijn en dat ook in een toegankelijk station de liften kapot kunnen zijn. Om een zorgeloze vakantie te hebben, raad ik aan om zoveel mogelijk de bus te verkiezen boven de metro. Hier vindt u een lijst van toegankelijke metrostations in New York.

Voor blinden zijn er Braille en tast plattegronden beschikbaar. Voor slechtzienden kunnen er ook vooraf grote afdrukken van plattegronden besteld worden. Er is er één voor elke metrolijn, maar ze zijn niet ter plaatse verkrijgbaar. Neem zes tot acht weken voor vertrek contact op met New York Transit: +1-718-596-8273

Bus

Bussen in New York zijn volledig toegankelijk en een goede manier om u in de stad te verplaatsen. Alle bussen hebben hellingen, dus iedereen met een verminderde mobiliteit zal er zonder problemen in kunnen. Het verkeer in New York kan erg druk zijn, dus bussen zijn redelijk langzaam in vergelijking tot de metro. Als u haast heeft, neem dan een taxi.

Hop-on Hop-off bussen

Hop-on Hop-off bussen zijn een van de beste manieren om de stad te ontdekken. Sommige Hop-on Hop-off bussen in New York zijn volledig toegankelijk en geven veel waar voor uw geld, dus veel mensen met een verminderde mobiliteit gebruiken het als hun vaste vorm van vervoer als ze in New York zijn. Zelfs als u niet in staat bent om op het bovendek te komen, zult u ook vanaf het onderste dek de stad zien.

Lees meer en boek uw Hop-on Hop-off bus hier

New Yorkse taxi’s

Zijn taxi’s in New York aangepast? Over het algemeen niet, nee, maar laat u hier niet door ontmoedigen! Veel taxichauffeurs zullen u met alle plezier willen assisteren en u helpen om in de auto te komen. Als u in een rolstoel zit, zal uw chauffeur ervoor zorgen dat deze goed wordt opgeborgen in de kofferbak.

CarmelLimo

Carmel is een betrouwbaar vervoersbedrijf in de stad. Als u een reservering maakt, kunt u aangeven dat u een rolstoelvriendelijk voertuig nodig heeft. Ze bieden transfers aan van en naar het vliegveld, maar ook ritten binnen Manhattan of van en naar andere wijken.

U kunt uw Carmel vervoer hier boeken

PATH-treinen

Als u van en naar New Jersey moet reizen, kunt u de PATH-treinen gebruiken. De grote stations zijn toegankelijk, waaronder 33rd Street, World Trade Center, Hoboken en Newark.

Rolstoel- en mobiliteitshulpmiddelenverhuur

Er zijn verschillende plekken in New York waar u een rolstoel kunt huren. U kunt hand- en motorisch aangedreven rolstoelen, scootmobiels, krukken en loophulpmiddelen online huren bij Chelsea Mobility & Medical Equipment. Carnegie Hill Pharmacy Broadway is ook een goede optie om een rolstoel te huren. Dit is slechts een steenworp afstand van Columbus Circle en er zit zelfs een internationale apotheek in het pand.

Voorzieningen voor gehandicapten in New York - Metro Voorzieningen voor gehandicapten in New York - Bus

Hotels

Wanneer u op zoek bent naar een rolstoeltoegankelijke hotelkamer in New York is Hotel Beacon een goede optie. Dit hotel ligt aan de Upper West Side en heeft relatief veel kamers voor mensen met mobiliteitsproblemen. Er zijn ook een aantal metrostations in de buurt. De perrons van het nabijgelegen station 72 St zijn met de lift bereikbaar.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets