Wat is open tijdens Thanksgiving in New York?

Wat is open tijdens Thanksgiving in New York

Wat is open tijdens Thanksgiving in New York? Openingstijden kunnen namelijk anders zijn dan andere dagen. Thanksgiving wordt ieder jaar op de vierde donderdag van november gevierd. Dat zorgt ervoor dat in 2024 de feestdag op donderdag 28 november valt. Wanneer u dan in New York bent, kan het zo zijn dat attracties en bezienswaardigheden andere openingstijden hebben. Zie hieronder wat u kunt doen in New York tijdens Thanksgiving.

Contents

Wat is open tijdens Thanksgiving in New York?

Doordat voor Amerikanen Thanksgiving een belangrijke feestdag is, zullen de openingstijden van de attracties en bezienswaardigheden anders zijn. Zie hieronder wat u kunt doen:

Bezienswaardigheden geopend op Thanksgiving 2024

Grote attracties Grote musea
Empire State Building Madame Tussauds
Top of the Rock RiseNY
One World Observatory National Museum of the American Indian
Edge Observation Deck MoMA
Summit One Vanderbilt The Met
9/11 Memorial 9/11 Museum
Fietshuur en -tours American Museum of Natural History
Dierentuinen & New York Aquarium Guggenheim
Schaatsen in Central Park Intrepid Museum
Circle Line Cruises Alle andere musea zijn gesloten
Vrijheidsbeeld & Ellis Island Broadway
Hop-on Hop-off bussen Chicago
Dyker Heights Christmas Lights Radio City Christmas Spectacular
Rockefeller Christmas Tree Geen andere Broadway shows op deze dag
Sporten Winkels
Geen sportwedstrijden op deze dag Macy's
Openbaar vervoer Woodbury Common Outlet
Restaurants Empire Outlets

Wat kunt u doen met Thanksgiving?

Tijdens Thanksgiving in New York kunt u veel dingen doen. Bekijk bijvoorbeeld de Macy’s Thanksgiving Day Parade, waar u grote ballonnen van bekende figuren voorbij ziet zweven of stap aan boord van een Thanksgiving cruise. Gedurende deze boottocht kunt u genieten van het uitzicht op de skyline van Manhattan en typische Thanksgiving gerechten.

Winkelen op Thanksgiving

Veel winkels, waaronder supermarkten, zijn gedurende Thanksgiving gesloten. Apotheken en bodega’s (kleine buurtsupers) zijn wel geopend.

Na Thanksgiving gaat Black Friday van start, waardoor veel winkels al in de vroege uren de deuren openen. U kunt op deze dag hoge kortingen verwachten bij veel winkels!

Openbaar vervoer tijdens Thanksgiving

Thanksgiving is de drukste dag van het jaar; veel New Yorkers reizen door de stad of uit de stad. Met de auto of taxi door de stad reizen is een hele opgave door de parade die ‘s morgens door de straten trekt, hierdoor kunt u geheid rekenen op vertraging en files. Het is daarom beter, als het mogelijk is, om de metro te pakken of te wandelen. Houd er rekening mee dat tijdens Thanksgiving het openbaar vervoer met een aangepaste dienstregeling rijdt.

De parade wordt jaarlijks bezocht door een paar miljoen toeschouwers, dus vooral langs die route is het in de uren voor en na de parade loeidruk.

Zijn er dingen geopend tijdens Thanksgiving in New York?

Doordat Thanksgiving voor veel Amerikanen een belangrijke dag is, kunnen openingstijden anders zijn. Zie hier wat u kunt doen tijdens Thanksgiving in New York.

Rijdt de metro in New York tijdens Thanksgiving?

Tijdens Thanksgiving in New York rijdt de metro volgens een aangepaste dienstregeling. Lees hier meer.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief

Zoek tickets