Midtown Manhattan New York

Midtown Manhattan in New York

Manhattan wordt gezien als de hoofdwijk van New York City. Midtown Manhattan is één van de drie delen van het eiland Manhattan in New York (samen met Uptown en Downtown Manhattan). Het is het economische centrum van de stad en telt tientallen wolkenkrabbers. Meer dan drie miljoen mensen werken hier dagelijks, maar wonen vaak ergens anders (forenzen). Vele wereldberoemde gebouwen en pleinen staan hier ook:

Times Square

Times Square wordt ook wel het middelpunt van de wereld genoemd. Nergens ter wereld zijn zoveel verschillende culturen iedere dag samen als op dit plein in Manhattan. Times Square is de kruising van twee straten: 7th Avenue en Broadway. Sinds 2009 is Broadway tussen 42ste en 47ste straat afgesloten om de toeristen meer ruimte te geven. Er zijn veel tafels en stoeltjes te vinden op dit plein waar iedereen gratis gebruik van kan maken. Vooral als het donker is, is Times Square het domein van lichtreclame. Een fenomeen dat u niet mag missen als u in New York bent.

Empire State Building

Het Empire State Building was met zijn 103 verdiepingen en 381 meter het hoogste gebouw van New York, nu gaat deze titel echter naar het One World Trade Center. Het gebouw was in 1931 klaar en was tot 1972 ook al het grootste gebouw, totdat de Twin Towers de eer overnamen. Nadat deze waren ingestort, was het Empire State Building weer het hoogste gebouw van New York. Het Empire State Building is bijna elke dag in verschillende kleuren gehuld. Iedere kleurencombinatie heeft zijn eigen betekenis. U kunt het Empire State Building iedere dag bezoeken.

Midtown Manhattan New York - Times Square Midtown Manhattan New York - Empire State Building 's avonds

Chrysler Building

Een van de mooiste gebouwen in Manhattan is het Chrysler Building. Het Chrysler Building is maar liefst 319 meter hoog en was daarmee tientallen jaren het op twee na hoogste gebouw van New York. Omdat het Chrysler Building niet toegankelijk is voor het publiek kunt u het gebouw het beste bekijken vanaf het Empire State Building.

Top of the Rock en Rockefeller Center

Het Rockefeller Center staat vooral bekend om de ijsbaan met het gouden beeld. Het ‘center’ telt 14 gebouwen, gebouwd tussen 1929 en 1940, in het hart van Manhattan in New York. Sinds 2008 vindt u hier ook ‘Top of the Rock‘, een uitkijkpunt over Manhattan, Queens, New Jersey en Brooklyn.

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal is naast Penn Station het hoofdtreinstation van New York City. Grand Central Terminal wordt in de volksmond ook wel Grand Central Station genoemd. Naast treinen zijn hier ook vijf metrolijnen die bij elkaar komen: de lijnen 4, 5, 6, 7 en de S. Grand Central Terminal is een must see als u in New York bent.

Midtown Manhattan New York - Rockefeller Schaatsbaan Midtown Manhattan New York - Grand Central

Hotels in Midtown Manhattan

Midtown Manhattan is een perfecte plek om te verblijven. Veel belangrijke bezienswaardigheden liggen in dit gebied, dus als u een hotel boekt in Midtown Manhattan kunt u veel te voet bezoeken. Het is ook de wijk met waarschijnlijk de meeste hotels in New York, dus er is veel keus. Goede opties zijn onder andere Fairfield Inn (met eigen rooftopbar) en Yotel. Een comfortabel maar wat duurder hotel is Marriott Marquis op Times Square.

Hoeveel wijken heeft New York?

New York heeft vijf wijken: The Bronx, Queens, Brooklyn, Staten Island en Manhattan. Lees meer over de wijken in New York.

In welk deel van New York moet je verblijven?

Aangezien de meeste bezienswaardigheden en attracties in Manhattan liggen, is dit een geweldige plek om te verblijven. Houd er wel rekening mee dat de prijzen hier hoger liggen. Alternatieven voor Manhattan vindt u in de lijst van New Yorkse wijken.

Hoeveel buurten zijn er in Manhattan?

Er zijn meer dan zeventig buurten in Manhattan. Lees meer over de mooiste in het overzicht van New Yorkse buurten.

Was dit artikel nuttig? Raad het aan door mij een beoordeling te geven:

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets