Brooklyn New York

Brooklyn in New York

Brooklyn is New Yorks dichtstbevolkte wijk, met meer dan 2,6 miljoen inwoners. De naam, Brooklyn, komt van het Nederlandse Breukelen. Brooklyn is sowieso flink beïnvloed door allerlei culturen en nationaliteiten, zoals door de Russische, Oekraïense, Italiaanse, Porto Ricaanse, Joodse, Jamaicaanse en vele, vele andere.

Brooklyn komt een stuk rustiger en relaxter over dan de drukke straten van Manhattan, maar dat betekent niet dat Brooklyn saai is! Er is heel veel te doen in Brooklyn: spendeer de dag in Brooklyn Bridge Park; bezoek in de zomer het pretpark op Coney Island, bewonder de kerstdecoraties in Dyker Heights, zie de Brooklyn Nets spelen in Barclay’s Center, shop in hippe winkels in Williamsburg en loop onder het genot van een waanzinnig uitzicht over de Brooklyn Bridge naar Manhattan.

Tours in Brooklyn

Als u er niets voor voelt om Brooklyn in uw eentje te ontdekken, dan zijn er gelukkig genoeg rondleidingen waaruit u kunt kiezen. Heeft u een avontuurlijke bui, dan kunt u een fiets huren en Brooklyn per fiets gaan ontdekken. Wilt u meteen veel zien? Doe dan een wandeltour door Brooklyn langs bekende bezienswaardigheden en buurten zoals Brooklyn Heights en DUMBO. Als u een tour graag wilt combineren met eten, dan is de Brooklyn Pizza Tour een echte aanrader. U leert er allerlei dingen over Brooklyn en Coney Island én proeft tussendoor de allerlekkerste New York-pizza’s. Om in hogere sferen te raken neemt u de Brooklyn Gospel Tour. U wandelt langs schitterende ‘brownstonehuizen’ in Brooklyn Heights, geniet van het uitzicht over Manhattan en eindigt de tour met een live gospeloptreden door het koor dat Grammy Awards won tijdens de beroemde Brooklyn Tabernacle.

Gaat u toch liever zonder gids door Brooklyn, dan zijn hier nog meer activiteiten waaruit u kunt kiezen:

Brooklyn in NYC - Grand Army Plaza Brooklyn in NYC - Brooklyn Museum

Brooklyn Museum

Het Brooklyn Museum is het op een na grootste museum in New York en omvat een collectie van anderhalf miljoen werken. Onder deze collectie vallen Amerikaanse, Europese en Egyptische kunstwerken en verzamelingen uit Afrika, het Midden-Oosten en de Pacific Islands. In 2008 opende het museum het Elizabeth A. Sackler Center for Feminist Art. Enkele kunstenaars wiens werk in het museum te vinden is zijn Cézanne, Monet, Degas, Manet, Renoir, Kandinsky en Rembrandt. Wilt u iets eten voor of na uw museumbezoek, probeer dan Barboncino, op 781 Franklin Avenue. Hun steenovenpizza’s zijn om te smullen en in het weekend serveren ze een brunch om over naar huis te schrijven.

Koop uw tickets voor het Brooklyn Museum hier

Praktische informatie

  • Gratis toegang met de New York Pass
  • Openingstijden: Woensdag tot zondag van 11.00 tot 18.00 uur. Op donderdagen geopend tot 22.00 uur.

Brooklyn Botanic Garden

De Brooklyn Botanic Garden is een magisch mooie plek, waar u de ‘betonnen jungle’ tijdelijk kunt ontsnappen. Deze stadstuin, die in 1910 werd opgericht, bestaat eigenlijk uit vele verschillende tuinen. De Cherry Esplanade is beroemd om haar tweehonderd kersenbomen. Als ze bloeien wordt dat groots gevierd. De Japanese Hill and Pond Garden was de eerste Japanse tuin die werd gecreëerd in een Amerikaans park. Het heeft een vijver met koikarpers, een Japanse tempel, een Shintoaltaar en bonsaibomen. In de Cranford Rose Garden wordt u overweldigd door bijna veertienhonderd verschillende soorten rozen. De Children’s Garden is een gemeenschappelijke tuin waar kinderen uit de buurt leren over planten, en ze ook zelf kunnen groeien. Heel bijzonder is ook de Fragrance Garden; een tuin die ontworpen is voor slechtzienden en waar iedereen wordt uitgenodigd de planten op een nieuwe manier te ervaren. Door ze aan te raken, te ruiken of erover te wrijven. Bij het Yellow Magnolia Cafe kunt u zich even ontspannen, en bijtanken met biologische hapjes.

Praktische informatie

  • Gratis toegang met de New York Pass
  • Openingstijden: maart tot oktober dinsdag – vrijdag: 8.00 tot 18.00 uur en zaterdag en zondag: 10.00 tot 18.00 uur november tot februari dinsdag – vrijdag: 8.00 tot 16.30 uur en zaterdag en zondag: 10.00 tot 16.30 uur

Brooklyn Botanic Garden in New York Brooklyn in NYC - straatborden

Brooklyn Children’s Museum

Reist u met kinderen, dan kan het leuk zijn om een dagje naar het Brooklyn Children’s Museum te gaan. Het is eigenlijk één grote binnenspeeltuin vol speeltoestellen die ontworpen zijn voor de kleintjes. Er zijn sensorische spelletjes voor peuters met water, zand en geluid, speelmarktkraampjes en -pizzeria’s, gigantische legostenen, tentoonstellingen over dieren en soms kun je er zelfs een slang aaien. Het kan er wel megadruk zijn, dus wees daarop voorbereid. Kids kunnen hier helemaal los gaan, terwijl ouders kunnen ontspannen bij de gedachte dat het een veilige omgeving is.

Praktische informatie:

  • Gratis toegang met de New York Pass
  • Openingstijden: dinsdag – zondag van 10.00 tot 17.00 uur, op maandag gesloten

New York Transit Museum

Als u meer wilt leren over NYC’s metronetwerk en de geschiedenis ervan, dan is het New York Transit Museum verplichte kost. Het staat in een echt metrostation waar u oude metrostellen kunt bezichtigen, en kunt zien hoe ze door de jaren heen veranderd zijn. Door visuele en interactieve aspecten is de tentoonstelling interessant voor iedereen. In de cadeauwinkel koopt u de leukste souvenirs, en daarna kunt u naar de Shake Shack om de hoek, waar u een van New Yorks beste burgers kunt proeven.

Praktische informatie

  • Gratis toegang met de New York Pass
  • Openingstijden: dinsdag – vrijdag 10.00 tot 16.00 uur en zaterdag en zondag 11.00 tot 17.00 uur

Sunset Park

Sunset Park is de plek om de echte ‘Hispanic vibe’ te voelen in Brooklyn. Het is een mooi gebied om overdag rond te lopen en iets compleet anders te ervaren dan Manhattan. Om er te komen neemt u metro D, N of R naar 36th Street en loopt u richting Fifth Avenue. Dit is ook bij uitstek een plek om lekker te lunchen – er zijn hier zoveel goede restaurantjes! Probeer eens Peruviaans bij Super Pollo of verrukkelijke chorizotaco’s moet u bij Tacos Matamoros (4508 Fifth Avenue, Brooklyn). Ga naar Sunset Park (het park dus met dezelfde naam als de buurt), zit in het gras en verbaas u over het uitzicht over Manhattan (u ziet zelfs het Vrijheidsbeeld!). Mocht u geen haast hebben, blijf dan daar om de zonsondergang te bekijken – hij schijnt er het allermooist te zijn. En mocht u het interessant vinden: de mooie, vredige Green-Wood Cemetery is ook vlakbij.

Brooklyn in NYC - Skyline Brooklyn in NYC - Barclay's Center

Door verder gebruik te maken van deze site gaat u akkoord met het gebruik van cookies en de privacy policy. Lees meer hier.

Aanmelden voor mijn nieuwsbrief


Zoek tickets
van
tot
Zoek tickets